• tespih böceği ve karınca krallığı

    ormanın derinliklerinde etrafı üç göl ile çevrili büyük bir yarımadada karıncalar yaşarmış. birgün karıncalar ülkesşne bir tespih böceği gelivermiş. ilginç görüntüsü
    sebebiyle karıncaların arsında hemen dikkat çekmiş ve bu garip görüntüsü ve şahane bok yemesiyle karınca ülkesinin göllerinin ortasındaki bölümde çalışma yollarını düzeltme ve çöp yok etme işlerinin başına getirilmiş. bu garip mahluk zamanla kendisine bir taban kitle edinmiş. bu taban kitledeki karıncalar da tespih böceğini taklit etmeye çalışan hareketler, böyle bir kendilerini diğerlerinden ayırmalar görülmeye başlamış. hatta birçoğu olurda ilerde gerekir diye pompalı enzimler edinmeye başlamış. bunu gören tespih mahluku da iyice biz gaza gelmesin? çıkıp ta enteresan beyanatlar vermeye, asker karıncaları kızdıracak hareketler yapmaya başlamış. böyle olunca kral karınca ve arkadaşları bundan iyice rahatsız olmuş ve ceza olarak bir müddet ülkedeki örümcek ağına takılı kalmasını sağlamışlar ve cezası bitiminde de ülke işlerine karışamaması için bazı önlemler almışlar.

    gel zaman git zaman tespih böceği kendini krallığın çoğuna unutturmuş. bir kaç sene sonra örümcek ağındaki cezası bitince ateşböceğinden esinlenerek yeni bir harekete başlamış. herkese "bakın ben değiştim, eski tespih yok artık" demiş. tam bu sıralarda kralın yaşlandığı ve beceriksizleştiği gerekçesiyle ülkede kral değişikliğine gidilmesi kararı alınmış. bu durumda tespih böceği kendini karınca gibi gösterecek tüm estetik işlemleri yaparak tabanını biraz üzereke de olsa karıncavari görüşler savurmaya, özgürlüğün en büyük destekçisiymiş gibi davranmaya başlamış. keriz karıncalar da tespih böceğinini makyajına inanarak onu kral yapmak istemişler. gerçi eski cezaları yüzünden kral olmasında engeller olmuş ama tespih böceği türlü katakulliyle kral olmayı becerebilmiş.

    tespih böceği uzunca bir dönem çağdaş bir karıncaymış gibi ülkeyi yönetmeye çalışmış. hatta bu dönemde orman birliğine girmek için çok can atıyormuş gibi deli divaneler gibi çalışmış. tabi bu durum tespihin esas destekçisi olan tabanın pek hoşuna gitmemiş durum böyle olunca da tabandan kişileri karınca ülkesinin en önemli veya en çok kar getiren yerlerine getirmiş. ülkede yavaş yavaş en önemli mevkilerde ateşböceği grubunun destekçileri belirivermiş. karıncalar bir süre buna birşeş dememiş ama asker karıncalar sürekli parmaklarının göstererek "bakın gidişat kötü fena döveriz sizi haa" demeyi de ihmal etmemiş fakat dayak atmaktan da çekingen durmuş.

    gel zaman git zaman tespih, orman birliğine girmeye çalışmalar, çeşitli mahlukat ülkelerine seyahatlar sonucu karıncaları uyutmayı başarmış. fakat tabi tabanını mutlu etmek içinde arada çalışmalar yapmaya devam etmiş. ama sonunda dayanamayıp, dişi karıncaların evden çıkmaması gerektiğ, aslında herkesin dıuşardan karınca görünebileceği ama içieride tespih böceği vesair olabileceği, üzüm yemenin zararlı olacağı ve yasaklanması gibi karıncaları kızdıracak açıklamalar yapmış. ama ateşböceği grubu karar verme siteminde ve idari işlerde çok kalabalıklaştığı için karıncalar hiç bir şey yapamadan kalmış...

    evet çocuklar bu masalımızdaki ders şudur tespih böceği kendisini ne kadar karınca gibi gösterse de sonuçta bir tespih böceğidir. mahluk mahlukluğundan vazgeçmez, örümcek gibi düşünenlerin zihni ateşböceğini ışığıyla aydınlanmaz.
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap