6 entry daha
  • içten yanmalı motorlarda, çevrim sırasında supapların açılma ve kapanma zamanlarını değişken hale getiren sistemlerin adıdır (ing. variable valve timing). isminden de anlaşılacağı üzere supapların "ne zaman" açılacağına karar verirler.

    diğer taraftan üreticiler, supapların açılma aralıklarını değişken hale getiren sistemler de kullanırlar. değişken supap açılma aralığı sağlayan bu sistemler ise motor yüküne, gaz pedalı açısına ve motor devrine göre supapların "ne kadar" açılacağına karar verirler (ing. variable valve lift)

    vana örneği ile: bu sistemler bir su vanası ya da musluk üzerinde kullanılsaydı, değişken supap zamanlaması vananın ne zaman açılıp ne zaman kapanacağını belirleyecekti, değişken supap açılma aralığı ise vananın ne kadar açılacağını (birim zamanda içerisinden ne kadar su geçeceğini) belirleyecekti.

    --------

    "değişken subap zamanlaması" fonksiyonu ile bilinen bazı sistemler de gerçekte subap zamanlaması yerine subap açılma aralıklarını değiştirir (örnek bmw'nin valvetronic sistemi, toyota'nın valvematic'i), bazıları da her 2 fonksiyonu birden yerine getirir (fiat'ın multiair'i, nissan'ın vvl'si, mitsubishi'nin mivec'i)

    daha kapsayıcı bir başlık için (bkz: değişken supap kontrolü)

    --------

    bu sistemlerin, içten yanmalı motorların kaderi ve çalışma karakterleri üzerinde yarattıkları fark için (bkz: #86668266)
hesabın var mı? giriş yap