7 entry daha
  • * "bana cay getir diyen astsubaya senin ayaklarin yokmu" diyemezsiniz. ha getirmek istemiyorsanız (ki niye, isteyesiniz ki) ondan üst rütbeli birini bahane edin. mesela: "yüzba$ı'nın çantasını götürmem gerekiyor"
    * en önemli $ey rütbedir. aranızın iyi olduğu rütbelilerin rütbesini mutualizm ile kullanın. mesai saatleri bittiğinde (ekstra bir durum yoksa) her$ey nöbetçi subay/astsubay/ nöbetçi amir'den sorulur, bunu sakın unutmayın.
    * "en önemlisi kesinlikle bedeninizi kullanarak iş yapmayın." evet yapmayın. ya arazi olun (benden sonrası tufan mode), ya yapılacak i$in organizasyonu ile uğra$ın (better way) veya yapın kaslarınız güçlensin (pollyanna mode on)
    * nöb.onb. olana kadarki sürede, 1 ay koğu$ nöbeti, 20-25 gün de dı$ nöbet tutacaksınız. adam gibi tutun, bir daha isteseniz de tutturmazlar.
    * tertiplerinizle iyi anla$ıyorsanız izin kullanmayın. ancak bekleyen bir e$/sevgili vs. varsa, uzun dönemleri dinlemeyin kullanın izninizi. 10 gün erken dönmek için 5 ay i$kence çekmeyin. kafayı dağıtın. hatta 1-2 kere de evci çıkarsanız askerligi gotten yemek olur onun adı.
    * sorumluluk konusunu iyice dü$ünün. mutlaka üstünüze yüklenecek sabit bir sorumluluk düzeyi vardır zaten. ancak bazı konularda daha fazlasını almanın zararları olduğu gibi yararları da vardır.
    * "ameliyat olurum hava değişimi alırım gibi düşüncelere kapılmayın." kapılabilirsiniz. zira:
    askerlerimden biri kalp ameliyatı olup 2 ay hava deği$imi aldı. sonra olay oldu bu, nasıl verirler diye, tabur komutanı dellendi. ha 3 ay sonra da, yine bir kd kolunu kırdı, 45 gün aldı. bölük komutanı dellendi. ondan 2 ay sonra da bir tanesi hepatit a oldu, 45 gün aldı.. yani oluyor. ama bu beklenti ile ba$larsanız senin askerliğin bitmez.
    * adapte olmaya çalı$mak aslında en önemlisi. "ben buraya ait değilim, bunların hepsi ezik" diye dü$ünmek yerine, onlardan biri olmaya çalı$ın. kurumsal bi firmada çalı$ırken onlara uyum sağlamak için yaptığınız abuklukları dü$ünün. ne kadar çabuk uyum sağlarsanız o kadar çabuk biter. ha uyum sağlamazsanız da biter, ama acılı olur..
282 entry daha
hesabın var mı? giriş yap