68 entry daha
  • yaaa.....*

    8 sezon house m.d. izlemiş kişileri üzecek ama dizinin orijinalinden haberi olmayan türk seyircisinin hoşuna gidecek uyarlama olacaktır. kimlerin üzüleceğine, kimlerin hoşuna gideceğine ve bu durumun problemlerine gelecek olursak.

    - house m.d. orijinal bir yapımdı. amerika için bile orijinaldi. hastahane dizilerine farklı bir açıdan baktı. hastahaneye gittiğimizde doktor olarak bize denk gelse ağzımıza geleni söyleyip nefret edeceğimiz bir adamı, hayranlık duyduğumuz, hatta yer yer özendiğimiz bir tıp doktorunu anlattı. anlatılan adam ilaç bağımlısı, narsist, aşırı derecede materyalist, etiği hiçe sayan ve deha seviyesinde zekaya sahip bir karakter. gerçek hayatta olsa bir yere kapatılmasını istersiniz böyle bir insanın. gelin görün ki diziyi izleyenler kendini defalarca house'un yerine koydu. amerika gibi bir ülkenin televizyonunda gösterilen bir yapımda bu adamı elbette hayranlıkla izlersin. sisteme yaptığı eleştirilere hayranlık duyarsın. aforizmalarını görseller ile facebook'ta paylaşırsın. buraya kadar her şey bildiğimiz gibi.

    - pekiiii. türkiye'de ne olur? ben size söyleyeyim. rezillik olur. kemal sunal filmlerinin bile makaslanarak ve sansürlenerek verildiği televizyon kanallarında bu dizinin uyarlaması nasıl olur tahmin etmek çok zor değil.

    - ilaç bağımlılığı konusu olur sana alkolü bırakmış ve bunun hakkında kamu spotu tipi konuşmaların yapıldığı sahneler ile dolar. house'un yaptığı trollükler ve eşek şakaları şunun eşliğinde verilir.

    (bkz: dizilerde yapılan hınzırlık esnasında fonda çalan müzik)

    - her hafta farklı bir köşe yazarının hedefinde olmamak için house'un etik karşıtı verdiği tıbbi kararlar ve uygulamalar,kendisi yeri gelir mucizevi iyileşmelere, yeri gelir akasya durağı ve arka sokaklar tarzı sevimsiz birlik beraberlik mesajlı tedavilere ve motivasyon konuşmalarına bırakır.*

    -yayınlanacak kanala göre elbette ki, hükumetin sağlık konusunda yaptığı uygulamalara atıfta bulunulur. atıfların içeriğinin ne olacağını bulmak çok zor değil.

    -bölümü 2 saatlik bir dizi olur. yarısını güzel ve yahuşuklu doktorların hemşirelerin uzun bakışmalı sahneleri ile doldurulur (arkada duygusallı türkçe pop çalacak).

    - oyuncu konusunda bir fikrim yok. ama çok yüksek ihtimal ile şarkıcı türkücü müzisyen kontenjanından bir cast seçimi yapılır. house'un duygusallaştığı zamanlarda çaldığı piyano ve gitarlar, bağlamaya dönüşür. bir de üzerine türkü patlatır.

    - bakın bunları yazarken benim yüzüm kızardı. ama benim yüzüm kızarır. çünkü her seferinde şunu unutuyoruz. bu ülkede anadolu tipi yabancı dizi uyarlaması tutuyor arkadaşlar. bu dizinin hiç yoktan iki sezonu var. hele bir de elle tutulur bir iş çıkartacak olan yapım ekibi bulurlarsa üç sezon ve üzerine çıkar. hatta daha sonra gidilir arap ülkelerine falan satılır.

    kendi adıma konuşmam gerekirse ben bu uyarlamayı izlemem. ama pek çok kişinin izleyip beğeneceğine şüphem yok. ha tabii, cast oluşsun, çekimler başlasın ilk fragman düşsün bi bakarız. belki de tükürdüğümüzü gelir burada yalarız. ama pek zannetmiyorum. ne diyelim, bekleyip göreceğiz.

    not: baston ve topallama olur. bozmadan alırlar. o iş kolay. baston okey.
187 entry daha
hesabın var mı? giriş yap