8 entry daha
  • "en sevdiğim film", "biricik kardeşimin adı", "almayı düşündüğüm alet", "nefret ettiğim yiyecek" gibi sadece kendilerini ve/veya yakınlarını ilgilendiren, okuyan kişiye hiçbir bilgi vermeyen entry'ler yazmasınlar; yazmak istedikleri şeyin sözlük kavramına uygunluğunu her daim düşünsünler; yasal boşluklardan faydalanmasınlar.

    başlık: tüzüklerin efendisi
    entry: en sevdiğim film.

    hedecan, 05.08.2004 19:27

    oldu mu? elbette olmadı. evet, ekşi sözlük'ün kurallarına uygun; ama okuyan insana hiçbir bilgi vermiyor. peki şöyle olsaydı:

    başlık: tüzüklerin efendisi
    entry: yönetmeni olan pitır ceksın'ın, heyecanı perdeye yansıtma ustalığının tavan yaptığı, bu sebeple de en sevdiğim film olan sinema şaheseri.

    hödöcan, 05.08.2004 23:49

    evet, bu sefer oldu; bir işe yaradı. yine bireysel beğeniyi aktarmış olsa da, en azından filmin yönetmeni hakkında bir ayrıntı vermiş oldu.

    aynı yaklaşımla; hedecan isimli yazar hakkında "kedi sever insan" yazılmasını kabullenebiliyorum; zira, üçüncü şahıslara bilgi vermiyor gibi gözükse de, hedecan'ın kedi sever olduğunu belirttiği ve bunu okuyan kedi severlerin hedecan'la kedi üzerine konuşabilmesini sağladığı için bir bilgi vermiş oluyor; fakat hedecan için "canım arkadaşım" yazılması, bu arkadaşlığın üçüncü şahısları ilgilendirmemesi sebebiyle anlamsız kalıyor.

    tdk sözlüğünde 'ironi' kelimesi için "ne işe yaradığını anlamadığım sözcük" yazdığını farz edelim; "bundan rahatsız olmam" diyecek sözlükçülerden bir isteğim yoktur.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap