1 entry daha
  • hayvancıklara hülya mülya diye isimler koyan bir ablanın yeri. kurtarılmış hayvan barınağı nedir derseniz, şu: hani her gün hapur hupur yediğiniz chıcken'lar, iskenderler var ya, hah, işte onları satın alıyor, bulup buluşturuyor, çiftliğine alıyor, böylelikle hayvan kesilmiyor, kurtarılmış oluyor.* çocukken bunun kurbanda duygusal bağ kurduğu hayvanı kesmişler bu da bunlara vermiş kendini.

    eşeğe çok yüklerler eziyet ederler, tamam, atı çok sürerler eziyet ederler, ona da tamam, onu da kurtar, bravo. ama tutup tavukları, inekleri durduk yerde toplamanın bir alemi yok ki. allah onları bize rızık olsun diye yarattı. "tavukları ölüme gönderiyorlar, bakın" nedir yaa? yaşayıp n'apacak tavuk? tavuk sote yiyeceğiz akşam yemeğine, ölüme gönderiyorlar dediği bu.

    geçen gün 100 liraya eşek satın almış, bugün 65 liraya köylünün biri daha satmaya getirmiş :) bir de yazmış instagramına, "bazıları için 65 lira eşekten daha önemli" diye. elbette daha önemli. bunu söyleyebilmek için parasızlık nedir bilmiyor olman lazım. eşeğin bir faydası yoksa sana getirir, senden aldığı parayla da akşam eve erzak götürür. belki de o erzakla akşam ailesine tavuk bile almış olabilir :)

    yani hanımefendi, istersen 150 tane çiftlik kur, inek, tavuk mu biter bu dünyada? senin çiftliktekiler hariç geri kalanları tüm dünya tüketiyor. yani beyhude uğraşlar bunlar. bunları yaptığın için merhametli falan olduğunu düşünmüyorum. sadece yanlış anlamışsın bazı şeyleri.
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap