1 entry daha
  • 21. yüzyılın en büyük rezaletidir. din dogmatiktir sorgulayamazsın, araştıramazsın, şüphe edemezsin kısaca dindarsan patates gibi yaşarsın. bilim ise tam tersidir sorgularsın, araştırırsın hiçbir bilgi kesin değildir, yeni bir keşifle buluşla bütün kurallar değişebilir.
    şimdi birçoğu eski projeler olup günümüzde tamamlanan silah sanayi ürünlerimiz var tank yapıyoruz, top tüfek yapıyoruz güzel şeyler bunlar, bir ülkenin tam bağımsız olması için kendini koruması kendine yetmesi gerekiyor, bugün bu projelerde çalışanların çoğu fırsatını bulunca ülkeyi terk ediyor neden maddi zorluklar, toplumsal kaos, özgür bir ülkede yaşama isteği. küreselleşen dünyada yetenekli bir insanın en iyi imkanı sunan bir ülkeye gitmesi kadar da normal bir şey olamaz zaten. kimse bu konuda milliyetçilik goygoyu yapmasın
    bugün topluma milliyetçilik pompalayanların (partisi hiç farketmez) çocuklarına bakın askerliklerini nerede yapmışlar, nerede okumuşlar, nerede çalışıyorlar? milliyetçilikte din gibi sağ sol görüş gibi siyasilerin koltuklarında kalmalarını sağlayan toplum dinamiklerinden biri.
    konumuza geri dönelim şimdi bu ülkeden ayrılan mühendisler, emekli olan mühendisler yani işini bırakan mühendislerin yerine yenilerini yetiştirmemiz gerekiyor değil mi? peki bunu nasıl yapmalıyız fen liseleri, laboratuvarlar yaparak gençleri bilime teşvik ederek mi yoksa imam hatipler açarak 1400 yıl önce inmiş bir kitabın ışığında zorla ayetlerini ezberleterek arada da fen matematik öğreterek mi. ya ülkenin matematik ortalamasına bakın rezalet bile diyemiyorum o kadar rezil bir durumdayız 4 işlem yapmayı bilmeyen mi ararsın, işlem önceliğini bilmeyen mi arasın maalesef çok kötü durumdayız.
    dinin şöyle bir problemi de var şükretmek, eziliyorsan şükredeceksin neden çünkü daha çok ezilenler de var ve bu dünyada acı çekersen ahirette seni güzel şeyler bekliyor. ya böyle bir mantık olabilir mi her şeye kader nasip kısmet inşallah maşaallah çok şükür diyen, demesi için yetiştirilen bir insandan siz tank yapmasını, kod yazmasını bekleyebilir misiniz? hükümet ideolojisinin devamlılığı için eğitim kalitesini düşürüyor, dindar nesiller yetiştirmeye çalışıyor ama şunun farkında değiller bu ülkenin çok iyi eğitimli insanlara da ihtiyacı var, çok iyi eğitimli olup bu ülkede yaşamak çalışmak isteyen insanlara ihtiyacı var bu ortamı sağlayamazsa tamamen dışa bağımlı bir ülke oluruz.
    bugün 4 mevsimin yaşandığı tarım yapsak belki bütün avrupayı doyurabileceğimiz ülkemizde patatesi soğanı konuşuyoruz, ya şu işin sistemini oluşursak, argesini oluştursak her sene haberlerde ihracat rekorlarımızı okuruz izleriz ama olmuyor her sene yani ithalat haberlerini görüyoruz ve evimize ekmek götürdüğümüz için şükrediyoruz olmaz böyle, nereye kadar devam edebiliriz?
    edit:imla hatasını düzeltme
55 entry daha
hesabın var mı? giriş yap