115 entry daha
  • çizgi roman animasyonu diyince sevip saydığım bir tek batman the dark knight returns serisidir, daha sonrasında dc animated universe, dc'nin bütün işlerinde olduğu gibi çıkardığı animasyonlarla da sıçıp batırdı.

    yani 2012 yılından sonra, 6-7 senedir izlediğim beğendiğim saygı duyduğum tek animasyon filmini izledim biraz önce. zaten çizgi roman yansımaları, görselliğindeki şahanelik bol bol övülmüş ama her şeyden önce seslendirme kadrosu enfes seçilmiş. peter b parker için jake johnson cuk oturmuş, filmin başındaki peter parker için ise chris pine seçilmesi öyle bir olmuş ki resmen gerçek hayatta da bu adamlar o karakterlere direkt gider dedirtiyor. ama içlerindeki en başarılı seçim kuşkusuz spider man noir'deki nicolas cage seçimi. karakterin yapısı zaten ilgi çekici iken, nicolas amcanın sesiyle çok daha üst seviyelere çıkmış. karakterlerin analizlerini bu kadar iyi yapıp bu kadar iyi seslendirme tercihleri yapılması en az diğer özellikleri kadar başarılı kılıyor filmi.

    özetle, son 10 senede izlediğim en iyi animasyon filmiydi. baygın, sulu ve şarkı türkülerle geçen disney animasyonları ile karşılaştırmıyorum bile. ancak sony öyle bir iş çıkardı ki, insan sony'den bunun nasıl çıktığına inanamıyor.
142 entry daha
hesabın var mı? giriş yap