4 entry daha
  • apollo 13 operasyonundaki yöneticiliği, örnek liderlik olarak tanımlanan kişi.

    şöyle açıklamışlar:
    "in the moments after the explosion, when death looked certain and panic seemed like the only option, kranz kept his cool, saying, “okay, now, let’s everybody keep cool. let’s solve the problem, but let’s not make it any worse by guessing.” in those initial moments, he had no idea how they were going to get the astronauts home, but, as he later explained, “you do not pass uncertainty down to your team members.” people who’ve worked for an unforgettable boss often look back later and marvel at their coolness under pressure. that’s why, 45 years after apollo 13, people are still talking about eugene kranz and his leadership during that crisis."

    çevirirsek:
    patlamadan sonraki anlarda, mürettebatın ölümüne kesin gözüyle bakılırken ve paniklemek dışında bir seçenek yokmuş gibi gözüküyorken, kranz, “tamam, şimdi, herkes sakin olsun. sorunu çözmeye odaklanalım ancak tahminler yürüterek daha kötü hale getirmeyelim.” diyerek sakinliğini korudu.

    bu ilk anlarda astronotları eve nasıl getirecekleri hakkında hiçbir fikri yoktu, ancak daha sonra açıkladığı gibi, “belirsizlik halini ekip üyelerinize yansıtmamalısınız".

    unutulmaz yöneticiler için çalışan insanlar, geçmişe dönüp baktıklarında, bu kişilerin baskı altındaki soğuk kanlılıklarına hayran kalırlar. bu nedenle apollo 13'ten 49 yıl sonra insanlar hala eugene kranz ve bu kriz sırasındaki liderliğinden bahsediyorlar.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap