1460 entry daha
  • telaşına düşülecek bir anlam değil. ille bir şey söylemek zorunda kalırsam hayatın anlamı dümdüz bu andır derim, şu an, dokun bak kendine, kafanı kaldırıp bulutları takip et, koluna konan sineğin kolunu ısırmasını izle, nefesi çek karın çeperinin genişlemesini fark et, göğüs kafesin genişlediyse nefesi yanlış aldın, bir daha al ve karın çeperinin inip kalktığından emin ol. burnundan alıp ağzından ver, ara sıra burundan al yine burundan ver. tek burnunu kapatıp diğer burnundan nefes alma tekniklerini dene birkaç set.

    birkaç sene önce tanıdığım bir kız vardı. o kadar çok evlenmek istiyordu ki, o dönemki sevgilisinin ailesi kendisini istemiyor diye insanlara börekler açıp yolluyordu, kendisini istesinler, oğluşlarına layık görsünler diye. olmadı. başkasıyla evlenmeyi denedi, bu sefer muradına erer mi dedik ama o da olmamıştı. hep mutlu bir evlilik diliyordu.
    sonunda bir askerle tanıştı, çok istediği evliliği yaptı. dileğine kavuştu.

    yollar ayrıldı, kızdan haber alamadık. geçen arkadaşım sosyal medyadan bakmış kıza ne yapıyor acaba diye. evlendiği asker eşi, evlendikten kısa bir süre sonra şehit olmuş. afrin'de.
    alyuvarlar akyuvarlar ne kadar kanım varsa çekildi. haberleri, tabuta sarılmış ağlayan kızı görmüş arkadaşım. mal gibi kaldım. ben bakamadım. o kadar çok yuva kurmak istiyordu ki "şükür " dediği anda, hiçbir şeye doyamadan eşini kaybetmiş. hayatın kendisine vermekte geciktiği o mutlu sonu dilerken bunun olacağını hayal bile edemezdi. çok istediğimiz iş, aşk, para, fırsatlarının ardında bizi neler bekliyor en ufak fikrimiz yok. ne bedel ödeyeceğimizi kestiremiyoruz. ne zaman öleceğimizi bilmiyoruz ulan. belki 1 saat sonra "sen git" diyip parmak fiskesiyle sıpıtacak dünya bizi yer kabuktan. bu neyin tatavası.

    neleri büyütüyoruz, bomboş telaşlar, sevgiyi yaşamamızı engelleyen gururlar, ulan ne saçma işler peşindeyiz be. kız çok beklediği eşinin türk bayraklı tabutuna sarılıp ağlıyor. bu kız salonunda bize çay kahve eşliğinde hayalindeki evliliği anlatıyordu. şimdi eşinin adına hayratlar yaptırıyor.
    güzel anılar biriktirmişlerdir umarım sayılı anlarda. an önemli.
1843 entry daha
hesabın var mı? giriş yap