8 entry daha
  • goodreadsdeki biyografisi ile yarmis yazar.

    goodreads author
    1982 yılının sıcak bir ağustos gecesinde çinçin'de, cebeci asri mezarlığı'na komşu bir gecekonduda dünyaya geldi. evden dışarı adım atacak kadar büyüdüğünde çevresindekilerin ya "suçlu" ya da ölü olduğunu fark etti. "suçlu" olmanın ölü olmaktan iyi olduğunu anlayacak yaşa geldiğinde "suçlu" olmaya karar verdi.

    bu amaç doğrultusunda ilkokulu çinçin eski dörtyol'da, orta öğretimini ulus-ismetpaşa-hamamönü ve gençlik parkı taraflarında, ön lisansını adana ceyhan'da, lisans eğitimini ise sakarya dolaylarında tamamladı. tam devlete kapağı atmış "iyi" bir "suçlu" olacakken "delilikle" itham edildi. ülkemizin değişik hastanelerinin ruh sağlığı polikliniklerinde zorla tedavi altına alındı. sonrasında "suçlu" olmadığı halde tutuklandı. hastanelerden "sağlıkla" taburcu, cezaevinden "iddianamenin kabulüyle" tahliye oldu.

    cezaevinde yatarken ranzasının üst katında ikamet eden gerçek bir katilin, "kitaptan ne okuyorsun hoca! sor, anlatayım." demesi üzerine hayatını değiştirecek aptalca bir soru sordu: "birini öldürdüğün için üzülüyor musun?"
    cevap hem kahrediciydi hem de cevaplaması gereken bir soruydu: "ben ateş edenim, nesine üzüleyim?"

    bu cevabı ve cevabın yarattığı sorunun yanıtını aylarca düşündü. bir cevap bulamadı ama bir şeyi fark etti. yaşamakta olduğu çağda "suçlu" veya "masum" olması hiçbir şeyi değiştirmiyordu, masumiyete ve suçluluğa karar veren yargı organları ölüm gibi "adil" değildi. ayrıca ölüm, her an ve herhangi bir şekilde gerçekleşebiliyordu. bu aydınlanma ile geç de olsa "suçlu" olmaktan vazgeçip doktorunun tavsiyesi, eşinin de desteğiyle "yazmaya" karar verdi.

    dışarı çıkıp topluma her karışmaya çalıştığında kendini ya hastanede ya da karakolda bulduğundan uzun yıllardır evinden fazla dışarı çıkmayan doruk ateş, "her nefis ölümü tadacaktır" ayetinin bilinci, "yargıcın aynı zamanda şahit olduğu" mahkemenin yapılacağı ümidiyle katillerin sonunda öldüğü romanlar ve masumların daha en başında can verdiği öyküler kaleme alıyor.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap