9 entry daha
  • sosyalist gozukse bile tum topluluk lumpenproleterya sinifindan olustugu icin aslinda karanlik bir olusumdur.

    grup icinde her birey, asci, marangoz, isci, ciftci gibi isimler alinmis olsa bile, tum hayatlari icine kadar bilinen sirinlerin hicbirinin (pastaci haric) bu isleri yaptiklari gorulmemistir.

    ayrica ozel hayatlarini para karsiliginda televizyon kanallarina satan bu sirin kabilesi, bu yonuyle de sosyalist komunist duzenden oldukca uzaktir.

    komun icerisindeki oligarsik yapilanma da dikkatli gozlerden kacmamaktadir. hicbir mesleki yetenegi ya da entellektuel birikimi olmasa bile, komprador sirine hanimkizimiz guruh icindeki en yerlesik unsurlardan biridir. kararlari butun kabilenin kaderini etkileyebilecek duzeyde olup, akillari fikirleri sirineyi sirinlemekte olan sirinlerin tum idealist hedefleri bu yolda heba olmaktadir.

    ayrica es-dost kontejanindan haybeye meslek sahibi olan elemanlara da rastlanmaktadir. huysuz sirin, ofkeli sirin, sakar sirin gibi yine mesleki becerisi olmayan kisiler toplum mekanizmasinda yer bulabilmekte, ekmek elden su golden gecinerek halka katkilari olmadigi halde sistem icerisinde dislanmamaktadirlar.

    herhangi bir secimle basa gelmemis olan sirin baba ne idugu belirsiz bir halde yetki sahibidir. butun diger sirinler yasit olmasina ragmen, sirf yasindan dolayi bu kirmizi kulahli amca muhtar gibi herkese emir vermektedir. tahminimce diger yasli sirinleri ortadan kaldirarak kendi egemenligini kurmus olan bu yasli kurt sirinler kabilesinin sosyal guvenlik sistemi icindeki aciklardan yararlanarak kendi gecimini temin eden bu zat, arada sirada hazirladigi iksirler ile koyun seyhi gibi davranip, gariban gencleri kandirarak kendi emellerine alet etmektedir.

    nufus cuzdani sureti, ikametgah senedi, sabika kaydi gibi tum belgeler sirin baba tarafindan cikarilmakta olup, tapu-kadastro ve bayindirlik islemleri gayet basibos sekilde idare edilmektedir. onune gelen sirin, bos buldugu mantarin icini oyarak orayi kendi evi haline getirebilir, cevresini citle cevirdigi alani kendi bahcesi olarak ilan edebilir ve bu iddia ile birlikte sirin baba'ya basvurarak gerekli resmi kagitlari cikartabilir.

    toplayici bir topluluk olan sirinler, sagdan soldan asirdiklari bogurtlen ve mantarlarla gecinmekte, herhangi bir ticari girisimde bulunmamakta, bir sermaye olusturmamakta ve vakitlerini uretim-tuketim icin gerekli olan ekonomik gelisim araclari yerine dedikodulara, haylazliklara, bir takim gulu gulu danslarina ayirarak heba etmektedirler.

    koyde herhangi bir ic ya da dis guvenlik teskilatina da rastlanmamaktadir. gargamel ve kedisi gibi dis mihraklarin saldirilarina daginik savunma birlikleriyle mudahele eden sirinler, gerilla taktikleri kullanarak tehlikeleri gecici olarak savusturmakta fakat uzun donemli guvenlik politikalarindan yoksun olduklari icin yeni saldirilara maruz kalmaktadirlar.

    gargamel'in hemen her girisimi puskurtulmus olsa bile, bir tane bile sirinin aklina "en iyi savunma saldiridir" fikri gelmediginden, baslarindan gecen onca olaydan sonra yine pastacilik, bogurtlen toplayiciligi gibi naif islere geri donmekte, sakar sirin, kendini begenmis sirin, huysuz sirin gibi kisilere, "yahu kardesim siz de su tasin altina elinizi koyun, en azindan su baris zamaninda bir ise yarayin" denmemektedir. hal boyle olunca da yine kendilerini tehlike icinde bulmalari kacinilmaz olmaktadir.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap