4 entry daha
  • çok ciddi bir travma'dır ki eğer ön çapraz bağ yırtılmadan direk kopmu$sa (bkz: çeken bilir) * yaralanma anına bağlı olarak acıdan dolayı birkaç saniyelik baygınlık geçirirsiniz.futbol oynarken yüksek topa çıktıktan sonra
    a$ağı ini$imde altıma giren çocuğun bacağına basmı$tım ,çocuğun bacağı yumu$ak zemin etkisi yaratmı$ bacağına basar basmaz kaval kemiğim bacağın tersine doğru esnemi$ti.. ve o anda bağlar kopmu$ ,o yüzden dikkat etmek gerekir basılacak zemine.

    o andaki sıcaklıkla insan bağlarının koptuğunu farkedemeyebiliyor. "- nolucak lan altıüstü ters hareket yaptık "gibi monologlara girmemek lazım çünkü bunun acısını sabah kalktığınızda * bükemediğiniz bir diziniz olduğunu farkederek uyanıyorsunuz.

    adım1 : sabah en yakın kızılay'a gidiyorsunuz (bkz: idealtepe kızılay) ve kapısında doç.dr bilmemne yazan adamdan randevu alıyorsunuz.gelgelelim doktorumuzun yaptıklarına ..(daha ön çapraz bağlarımın koptuğumdan bihaberim) röntgen çektirmemi istiyor bir üst katta (bakınız mr filan da değil,bacak olmu$ davul gibi)
    röntgen çekimi sırasında eleman yetersizliğinden röntgen elemanı sakat bacağımı iplerle 90 derece olması için bana çektiriyor ve 1. adımda bacağın ağzına sıçılıyor tabi benim de...röntgenden sonra güç bela tekrar "sakatyaratan" doktorun odasına giriliyor ve envai çe$it bacak bükme kombinasyonlarıyla ikinci defa ağzınıza sıçılıyor.. (bunları buraya yazıyorum ki , 3 etapta sakat kalmayın diye)

    ve sonuç kızılaydaki ortopedist doktor bana 1 lasonil ve bir adet elastik bandaj verip ;

    -3 hafta spor yapma ,bacağına jeli sürüp bandajla sonra bakarız . diyor ve röntgenimi alıp kapıdan tam çıkarken
    bir çocuk: "- geçmi$ olsun hayırdır" diyor vs.. ben durumu anlatıyorum vs.. çocuk "-abi ben 2 yıldır çekiyorum bu durumu dizimde çiviler var " diyor ve anında sinirim bozuluyor. ağır aksak arabaya bindikten sonra $irkete gidiyorum ve röntgen görüntümü kargoyla avrupa yakasındaki doktoruma yolluyorum,kargo ula$ır ula$maz,doktorum arayıp "-hemen gelmen gerekiyor " dedikten sonra apar topar ilk taksiyle kar$ıya geçiyorum..

    ve muayane esnası..dizime sadece üstten bir yoklamayla :

    -ön çapraz bağın kopmu$.
    +ee ne olacak $imdi..????
    - ameliyat olacaksın (hafif bir tebessüm) ama önce a$ağida bir mr çektir.

    vs..

    1 ay sonra ameliyat ve onu takiben uzun iyile$me süreci..

    sonuç : eğer güvenilir bir doktorum olmasaydı ,o sabah sadece ön muayane için gittiğim idealtepe kızılay'daki
    doktor (elbette her doktor böyle değil) tarafından katledilmi$ bir bacağa sahip olacaktım tıpki kapıda bana selam veren ve bu durumu 2 yıldır çeken çocuk gibi (o çocuk da aynı doktora tedavi için geliyormu$).. ki ben 4 ayda düzeldim iyi bir tedaviyle.

    bir yandan sadece ufak bir temasla travma'yı te$his eden doktor..diğer yandan canınızı yaka yaka ağzınıza sıça sıça muayene edip bir de üstüne üstlük te$his bile koyamayan bir doktor..ibretlik..
28 entry daha
hesabın var mı? giriş yap