52 entry daha
  • çok özel bir uygulama. geliştiricilerinin eklenti yarışması yapmasıyla çok daha özel eklentilerin gelmesini de bekliyorum. burada birçok bilgi paylaştım uygulama ile ilgili. çok fazla mesaj aldım uygulamanın kullanımı ile ilgili. en sonunda dedim buraya detaylı bilgilendirmesini paylaşayım. öncelikle uygulamanın temel mantığı film, dizi, belgesel izleyebilmenizi sağlayan bir servis. eklentiler sayesinde belirli torrent sitelerinden ilgili içeriği size sunuyor, bununla da kalmayıp opensubtitles eklentisiyle siz filmi seçip açınca otomatik altyazıyı da ayarlıyor.

    öncelikle hadi gelin uygulamayı indirelim; https://www.stremio.com/downloads
    windows, linux, macos, ios ve android için kullanımda. indirdikten sonra şöyle bir arayüz ortaya çıkacak;

    https://eksiup.com/1949c75b9194

    pano bölümü sizi karşılayan bölüm. alt tarafta dizi ve filmleri gösteriyor. üstte de izlemeyi yarım bıraktığınız filmler/ diziler varsa onları gösteriyor. mesela bende three colors: blue filmi yarım bıraktığım için gözüküyor.
    keşfetbölümü ise yılına, puanına, türüne göre film, dizi vs kategorilendirmenizi sağlayan yer. bazı eklentiler de bu bölümde oluyor. bende popcorn time'ın bir eklentisi ve random(dice) eklentisi gözüküyor. şu şekilde karşılıyor arayüz;

    https://eksiup.com/429ea3c67198

    kütüphanem bölümü ise kütüphanenize ekleyip sonradan izlemeyi düşündüğünüz yapımları gösteriyor. filmler ve diziler diye ayırıyor.

    https://eksiup.com/8170684d8387

    takvim özelliği ise yayında olan dizileriniz ya da gösterime girecek bir film için hangi gün gösterime girecek bilgisini sağlıyor. yayında olan bir diziyi takip etmediğim için şimdilik takvimim boş gözüküyor.

    https://eksiup.com/5b6a27f17648

    ayrıca sağ üstteki arama bölümüne izlemek istediğiniz yapımı yazıp çıkan sonuçlarda yapımınızı seçip izleyebilirsiniz.

    şimdi gelelim ayar ve yapımları izlemenizi sağlayan eklenti bölümüne. öncelikle ayar bölümününe bakalım. sağ üstte çark simgesine tıklayınca ayarlar bölümü açılır. bu bölümde general, player, streaming seçenekleri var. general'de arayüz dilini seçme, verilerinizi aktarma, trakt bağlantısını sağlama var. player'da ise altyazı ayarları vs bulunuyor. streaming bölümü en sevdiğim bölüm. pc kullanıcıları burada önbelleği ayarlayabiliyor. telefonlarda maalesef yok bu. bu özellik sayesinde bir filmi seçip izlemeye başlarken(stremio'nun mantığı arkaplanda indirirken izleme özelliği zaten) filmi indirip daha sonra internetin olmadığı yerde de izleyebiliyorsunuz. ben 10 gb önbellek ayırdım. eğer ayırmazsanız filmi yarım bırakıp pcyi kapattınız diyelim. stremio'yu geri açıp filmi izlemek isterseniz filmi tekrardan indiriyor. kota ile derdi olan varsa önbelleği mutlaka aktif etsin. hatta local data'dan indirdiğiniz videolar var. bunları alıp başka bir cihazınıza da atabilirsiniz. bunu eklenti özelliğinden sonra anlatacağım.

    gelelim eklenti özelliğine. yapımları izlemenizi sağlayan bölüm burası. bu olmazsa hiçbir yapımı izleyemezsiniz. stremio'da 2 bölüm vardır eklentiler için. eklentilere ulaşmak için bizi karşılayan pano arayüzünde sağ üstte yapboz simgesine tıklıyoruz. şöyle bir ekran gözüküyor;

    https://eksiup.com/47e2e8c3b957

    resmi eklentiler bölümünde cinemata film ve dizilerle ilgili bilgileri(oyuncular, yazarlar, yönetmen, kısaca özeti, imdb puanı ve çıkış tarihi) içerir. default olarak aktif gelir. opensubtitles ise yapımı açınca otomatik altyazıyı sizin için indiren bir eklenti. bu da default olarak gelir. yine de kontrol edin yüklü mü diye. watchub eklentisi bence gereksiz. bu eklenti paralı yayınlarda( hulu, amazon, itunes) izlemek isteyenler için. zaten bunu yapacaksak stremio kurmanın anlamı yok doğrusu. o yüzden bu eklentinin yüklü olmasına gerek yok. local files ise cihazınızda bulunan torrent ya da film dosyalarını stremio içinde açan bir eklenti. torrent dosyasını indirip burada izleyebilirsiniz. altyazı derdiniz olmuyor. ya da bir film indirdiniz altyazısız. altyazılı izleyeyim derseniz burada açarsınız o kendisi altyazıyı bulur.

    topluluk eklentileri bölümü ise 3. parti eklentiler. bizi ilgilendiren asıl yer burası. burada birçok kaliteli eklenti mevcut. bunları yüklediğiniz zaman yapımları izleyebilirsiniz. juan carlos, rarbg, piratebay, zooqle, popcorn time, anime addongibi kaliteli eklentiler var. porn, netflix(bunun için netflix hesabınız olması gerek maalesef yani gereksiz. zaten gerek de yok buna her yapım elinizin altında) buradan eklentileri yükleyin. zararı yoktur. şimdi de örnek bir yapım açıp arayüze bakalım.

    https://eksiup.com/7749ec206901

    bu bölümde filmle ilgili bilgileri görebiliyorsunuz. fragman izleyebiliyorsunuz. sağ taraf ise eklentiler sayesinde var olan film dosyalarını. birini seçip izleme arayüzüne geçiyorsunuz.

    https://eksiup.com/9464903ad815

    izleme arayüzü böyle. sol tarafta yapımı durdurma, devam ettirme, hemen sağında filmin süre bilgisi. sağ tarafta dünya simgesi ise filmin indirme bilgisi. film iniyor mu, saniyede ne kadar indiriyor buradan bakarsınız. hemen sağında ses simgesi var. onu anlatmaya gerek yok. bir sağında "sub" yazan simge altyazı simgesi.

    https://eksiup.com/4b43b0503314

    buradan eklentiyi aktif edebiliyorsunuz. hangi dilde altyazı istiyorsunuz seçebiliyorsunuz. mesela bende 1-2-3-4 seçenekleri var. bunlar altyazı dosyaları. biri uymuyorsa diğerini seçebilirsiniz. 4 tane altyazı varmış bu film için. ya da altında filmin senkronizasyonunu sağlayabiliyoruz. belki altyazı 1 saniye geç geliyordur hemen buradan ayarlarız. bu özelliği filmi izlerken de ayarlayabilirsiniz. klavyede g ve h harfleri kısayol. bir altında ise altyazı boyutunu ayarlarsınız. ben % 140 seçmişim. biraz büyük olması benim için daha iyi. siz kafanıza göre ayarlarsınız.

    izleme arayüzünde altyazının sağındaki simge ise cast simgesi. izlediğiniz yapımı bir televizyona yada başka cihaza aktarabiliyorsunuz. şu an beta sürümünde tizenli samsung cihazlarda bir sorun var aktarmıyor. belki son sürümde çözmüşlerdir bilmiyorum, denemedim ama böyle bir sorun var. diğer sağdaki ise paylaşma simgesi.

    şimdilik bu kadar. hala bir sorununuz varsa yeşillendirin.

    edit: dosyayı bilgisayardan bulmayı anlatacaktım unutmuşum. onu da ekleyelim.

    şimdi ayardaki streaming bölümünde önbellek sürücüsü seçelim. bende c olarak kayıtlı. daha sonra yerel disk c'de stremio cache isimli bir klasör var. bunu açınca birçok klasör karşılar bizi(ben çok yapım açtığım için böyle). klasörlerden birini açtığınızda 0,1,6, bitfield, cache gibi dosyalar oluyor. dikkat ederseniz 0 ya da 1 ya da 6 isimli dosyanın boyutu büyük. yani bu film, dizi dosyamız. bunu kopyalayıp masaüstüne atın. dosya uzantısını .mp4 yaparsanız izlediğiniz yapımı görürsünüz. maalesef altyazıyı başka servisten aldığımız için bu dosyada altyazı olmuyor. onu da siz halledersiniz.
364 entry daha
hesabın var mı? giriş yap