72 entry daha
  • holochain nedir? holoport nedir? holofuel nedir?

    bu gibi soruların kısa kısa cevaplarını raiturk derlemiş. buraya aktarmak da bana düşer.

    holoport nedir?

    fişe takıp çalıştırılabilecek kadar kullanışlı, kişisel bir sunucudur. holo ağındaki uygulamaları barındırarak holofuel kazanmayı sağlar. enerji tüketimi, bir ampulün tüketimi kadardır. http://store.holo.host/ adresinden satın alınabilir.

    holofuel üretmek için holoport almak zorunda mıyım?

    hayır. ücretsiz holo yazılımını indiren herkes, bilgisayarını holoport’a dönüştürebilir. bu yazılım önce linux için, sonra macos, daha sonra da windows için kullanıma sunulacak.

    holoport’un aylık getirisi nedir?

    bunun cevabı şu an için belli değil. holo ağı kurulup işlemeye başlayınca, holoport sahipleri barındırma hizmeti için bir ücret belirleyecek. bu hizmet, kalitesine ve ucuzluğuna göre talep görecek.

    bir holoport, türkiye şartlarında 1 yılda ne kadarlık elektrik harcar?

    bir ampulün harcayacağı elektrik kadar yani yaklaşık 50 tl harcar. (oysa sadece 1 btc üretmek için harcanan elektrik bile 3000-4000$’dır)

    holochain ne işe yarar?

    eşten eşe (p2p) teknolojisini kullanarak, verilerinizin bir aracı gerekmeden internette yer almasını sağlar. böylelikle facebook, google gibi yapılar özel verilerinizi toplayamaz ve dolayısıyla üzerinizden para ve güç kazanamaz.

    holochain’in temel amacı nedir?

    insanların karşılıklı rızaya dayalı bir biçimde en baştan koydukları kurallara uyarak ve tek taraflı kural değişikliği yapma hakkına sahip herhangi bir otoriteye ihtiyaç duymadan etkileşime girebilmelerini sağlamaktır.

    holochain ile holo aynı şey midir?

    değildir. holo, holochain üzerinde geliştirilmiş bir uygulamadır. holo’daki kullanıcılar, sunucu hizmeti vererek dağıtık bir ağ oluşturur. holochain üzerinde holo’dan başka uygulamalar da kurulabilir.

    holoport’umun iç donanımını değiştirip kapasitesini artırabilir miyim?

    evet. ram, ssd gibi bileşenleri çıkarıp yerine daha güçlüsünü takabilirsiniz.

    holoport’ta virüslere karşı koruyucu bir yapı var mı?

    evet. nixos üzerine kurulan işletim sistemi, trojan ve diğer zararlı yapılara karşı koruyucu özellik içerir ve ara ara kendini günceller.

    holoport’umu bilgisayara dönüştürebilir miyim?

    teknolojiden anlıyorsanız evet, çok kolaydır. holoport nano’nun, bir raspberry pi ile; holoport’un ise mac mini ile özellikleri aşağı yukarı aynıdır.

    holoportlarda wifi özelliği var mıdır?

    internete sürekli kaliteli şekilde bağlı olması gerektiğinden sadece kablo bağlantısı koyulmuştur. kablo, holoportlarla beraber gönderilecektir.

    holo’da aktarım ücreti ne kadardır?

    aktarım ücreti, gönderdiğiniz miktarın en fazla %1’i kadar olabilir (sıfır da olabilir). çok yüksek meblağlar için çok daha düşük ücret ayarlanabilir. ücretler, holo ağının altyapısını geliştirmek için kullanılacaktır.

    holoport, internet hızımı düşürür mü?

    internet hızınızın ne kadarını kullanacağını siz ayarlarsınız. isterseniz “sadece gece çalışsın” ya da “ben video izlerken hızını düşürsün” gibi ayarlar yapabilirsiniz.

    holoportların yazılım güncellemesi için ne yapmam gerek?

    holoport’u fişe takıp internete bağladıktan sonra hiçbir şey yapmanız gerekmez. o kendisini otomatik olarak günceller. sadece arıza olduğunda bir ışıkla sizi uyarır.

    holofuel gerçek hayatta nerede kullanılacak?

    uygulama geliştiren yazılımcılar, bu uygulamaları holoportlarında ya da kişisel bilgisayarlarında barındıran kişilere hizmetleri karşılığında ödeme yapacaklar. bu ödeme sadece holofuel üzerinden olacak.

    bilgisayarımı holoport’a dönüştürebileceğimi biliyorum. telefonumu da dönüştürebilir miyim?

    evet ama telefonun sürekli internete bağlı olması gerekir. barındırılan hizmetinizin kesintiye uğraması, sizden hizmet almak isteyenleri caydırır.

    kaynak: http://www.raiturk.com/…holo-hot-holofuel-hakkinda/

    cevapların tweet hali: https://twitter.com/i/moments/1104733680180871170
617 entry daha
hesabın var mı? giriş yap