1 entry daha
  • dokuzuncu cumhurbaşkanı süleyman demirel 11 eylül 1980 akşamını şöyle anlatıyor radikal gazetesinde:
    "(...) 22.30'a doğru, içişleri bakanı orhan erel geldi. 'emniyet müdürleri ortada yok' dedi; 'öğlen genelkurmay'dan çağırmışlar. sonra bir daha görünmediler. garip bir şey oluyor.' (...) 23.30'da milli savunma bakanı ihsan birincioğlu geldi. "evimin önündeki nöbetçileri almışlar" dedi. birincioğlu ile o gün 17.00 civarında bir konuşmamız olmuştu. birtakım haberler geliyordu; 'askerler müdahale edecek' diye."
    demirel, murat yetkin'in "haber mit'ten mi gelmişti?" sorusuna ise, "yok, resmi kanallardan gelmez bu haberler türkiye'de." cevabını yapıştırıyor:
    "devletin geleneği öyledir. mit, emniyet filan söylemez, bilse de söylemez. ama sızar bu bilgiler. mesela bana istanbul'dan gelmişti. ben de saat 17.00 civarında birincioğlu'na 'ne oluyor etrafta?' diye sorunca, 'müsteşarım rejime bağlı bir arkadaştır, bir konuşayım' demiş, sonra 'burada bir şey yok' diye bilgi vermişti." diyor hazret. evet türkiye'deki devlet geleneğini böyle anlatıyor, anlatırken de dünyanın en normal şeyi imiş gibi meşrulaştırıyor.
    (bkz: teamül)
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap