11 entry daha
  • tarafıma rektörlük tarafından gönderilen bu mail ile kendisinden haberdar oldum . ulan yatacak yeriniz yok . neyse ben bir şey demiyorum . millet bahçesiymiş...

    edit:
    saygıdeğer rektörüme naçizane bir tavsiyede bulunmak isterim :
    rektörcüm elektrik elektronik fakültesinin yerine kıraathane çok güzel gider. bir de top sahasını kenevir tarlasına dönüştürsek diyorum ...

    --- spoiler ---

    sevgili öğrencilerimiz,

    son günlerde davutpaşa millet bahçesi projesi hakkında sosyal medyada gerçeği yansıtmayan bilgiler verilmesi ve yanlış algı oluşturulmak istenmesi nedeniyle siz değerli öğrencilerimizi bilgilendirme ihtiyacı doğmuştur.

    davutpaşa kampüsümüz; teknopark’ da çalışan 7000 personel, lojmanlarda kalan 500 aile, yurtlarda kalan ve öğrenim gören 34.000 öğrencisi ile birlikte birçok ilçeden büyük bir yaşam merkezi haline gelmiştir. ayrıca, davutpaşa kampüsümüzün avrupa yakasındaki sınav merkezlerinden birisi olması nedeniyle hafta sonları, yaklaşık 3000 kişi sınava girmek için kampüsümüzü ziyaret etmekte ve kampüsümüzde 7 gün 24 saat dinamik ve canlı bir hayat yaşanmaktadır.

    davutpaşa millet bahçesi projesi ile kampüsümüzde oldukça büyük bir alanı kaplayan otobüs durakları ve tarihi dokuyla uyuşmayan go-kart pistinin bulunduğu atıl durumdaki tarihi kışla binasın ön tarafındaki alan, peyzaj düzenlemesi ile millet bahçesine dönüştürülecektir. bu alana 1000 yeni ağaç ve 10.000 bitki dikilerek yeşil olan kampüsümüz yöresel güller ve erguvan gibi istanbul'a özgü ağaç türleriyle daha da yeşil olacaktır. yeni dikilecek ağaçlar, biyolojik göletler, yürüyüş yolları ve tarihi mekânlarıyla öğrenim gördüğünüz kampüsünüzü arkadaşlarınıza ve ailelerinize gezdirebileceğiniz bir millet bahçesine dönüşecektir.

    yapılacak olan millet bahçesi hafta içi geniş bir yelpazeye yayılmış 50.000 kişilik yıldız ailesine hizmet ederken, hafta sonları da belirli saatlerde milletimize açık olacaktır. bölgede yaşayan vatandaşlarımıza, mezunlarımıza ve ailelerine hafta sonları bir program çerçevesinde davutpaşa millet bahçesini tanıtmak, tarihi hamam, otağ-ı hümayun, fil ahırları, osmanlı koğuşu, sancak köşkü gibi tarihi mekânları gezmeleri ve yeni kurulacak olan bilim parkında hoşça vakit geçirmelerini sağlamak için rehberler eşliğinde özel turlar düzenlenecektir. işletmesi ve kullanım esasları öğrenciler, üniversite personeli ve diğer paydaşlardan oluşan bir komisyon tarafından belirlenecek olan davutpaşa millet bahçesi, oluşturulmak istenen yanlış algının aksine mangal ve piknik alanı olarak kullanılmayıp, bir park alanından çok daha farklı işlevleriyle yıldız ailesine ve milletimize yakışır nezih bir ortam olacaktır.

    ayrıca, davutpaşa millet bahçesinde üniversitemiz ar-ge vizyonuna uygun olarak akıllı sulama, akıllı aydınlatma ve sıfır atık projesi kapsamında organik atıklardan kompost gübre üretimi gibi alanlarda ar-ge faaliyetleri de yürütülecektir.

    bilindiği üzere, çağdaş bir üniversitenin görevleri arasında eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerinin yanında, bulundukları çevrenin kültürel ve sosyal gelişimine katkıda bulunmak da gelmektedir. bu bağlamda, halkından ve bulunduğu çevreden uzak, kendini çevresinden soyutlamış bir üniversitenin bu işlevini tam olarak yerine getirdiğinden bahsedilemez.

    konu ile ilgili her türlü bilginin doğrudan rektörlüğümüzden edinilebileceğini, yanlış bilgilerle öğrencilerimizi kışkırtma ve yanlış algı oluşturma gayretleri konusunda dikkatli olunması gereğini hatırlatır, sevgilerimizi sunarız.

    ytü rektörlüğü

    --- spoiler ---
106 entry daha
hesabın var mı? giriş yap