1343 entry daha
  • turist olduğunuzu varsayın. tatillerinizi dünyayı gezerek değerlendirmek istiyorsunuz ve bir şekilde “acaba istanbul’a mı gitsem” diyorsunuz.

    ayasofya, kapalıçarşı, boğaz... harika bir destinasyon. ayrıca fiyatlar da oldukça makul.

    ama şehir hakkında biraz okuyunca ne görüyorsunuz?

    ulaşım büyük sıkıntı. havalimanına inice şehre ulaşmak için nerdeyse tek alternatifiniz taksi, ve taksicilerin büyük çoğunluğu sizi dolandırma peşinde. neredeyse 200 dolar civarı para istiyorlar, kadınları taciz edebiliyorlar.

    übere binmek de iyi bir alternatif değil çünkü taksiciler überi durdurup içindeki şoförü hatta müşteriyi dövebiliyorlar. ayrıca trafik de tam bir keşmekeş. gün içinde havalimanından otelinize ulaşmanız 3 saat kadar sürebiliyor, daha kötüsü ise dönüşte. uçuşunuzdan 5-6 saat önce yola çıkmanız gerekebiliyor. tabii ki yine taksici sizi dolandırabilir veya yolu “karıştırabilir” ve bu yüzden uçağınız kaçabilir.

    düşünüyorsunuz, değmez diyorsunuz. rotanızı başka bir şehre çeviriyorsunuz.

    çünkü ne göz göre göre kazıklanmak istiyorsunuz ne de çok değerli saatlerinizi şehir trafiğinde heba etmek.

    standart bir turistin gözünden istanbulun yeni havalimanı sayesinde işte böyle değer kaybederiz. böyle turist kaybederiz böyle para kaybederiz.

    bu işler bayburtun köyündeki adama seçim için propaganda yapmaya veya 1970ler kafasıyla “ben turisti dolandırırım bir daha nasıl olsa görmem” demeye benzemez.

    dünya tarihinden ülke olara silinme nedenimiz akıl almaz cehaletimiz olacak...
3720 entry daha
hesabın var mı? giriş yap