7 entry daha
  • birsuru malin sov olsun diye dinlemeye calistigi ama sonra vazgectigi ve "ne boktan muzik, hatta muzik diil kuru gurultu lan bu" dedigi, adam gibi yapildiginda ise hayatimdan parcalar haline gelen mukemmel muzik turu(bu arada sevmeyen insanlarla hicbi sikintim yok, lafim showmanlere).

    hiz manyagi degildir, ama notalar ya oturakli ya da bogaziniza dayanan adrenalini hissetmenizi saglayacak kadar gazdir, az da olsa burnunuzun karincalanmasiyla aglama hazirliklarina baslatacak sarkilar da vardir.

    vokaller genelde brutal veya screamdir, bazen araya clean serpistirilir ve inanilmaz sonuclar elde edilir. ote yandan back vokallerde soprano ve/veya bas bulunmasi sik gorulur.

    bateri genelde melodik degil de ritmik kullanilir. double cross neredeyse standarttir(ve superdir).bu arada melodik davul icin (bkz: deftones)

    sozler karanligi, umitsizligi, kizginligi veya bir hayali-fanteziyi anlatir. kafiyeli olmasi mecburi diildir (hatta cogu da diildir), ama genelde anlamli, siir denebilecek derecede sozleri vardir. sarkilar uzundur, 10 dakkalik sarkilar anormal degildir(ama 20 dakkaliklar bence anormal ve saheserdir(bkz: black rose immortal)). bu yuzden cok yuksek muzikalite ve yaraticilik gerekir yoksa sarkilar sikar.

    ote yandan bunlara ragmen bir sarkinin turunun belirlenmesi dineyiciye kalmistir, ve abartilmamalidir. baska turlu atmosferik yarrak metal kavrami devreye girer ve iyi de eder.

    birkac temsilci ise (imho): burzum, cradle of filth, venom, old mans child(dinleyiniz, dinletiniz), opeth ve bir takim adini bilmedigim ama cover mp3lerini dinledigim gruplardir. sozlukteki en kapsamli temsilcisi lara crofttur. gordugum kadariyla kendisi butun gruplari ve kisa ozgecmislerini ezbere bilmektedir. onu da takip ediniz.
472 entry daha
hesabın var mı? giriş yap