4 entry daha
  • denize girecek en yakın yerin 30 km olmasıyla ilgisi yoktur. izmir'de de en yakın yer 40-50 km ona bakarsan.
    deniz turizmi açısından türkiye'nin en hakkı verilmemiş şehridir. antalya mersin'den 2 kat güzelse rağbet bakımından da 500 kat önde. ki bana göre arada öyle iki kat güzellik farkı yok aynı doğa aynı deniz. mersin varken zamanında antalya'nın parlatılma sebebi de antalya merkezde denize girilebilir olması ve antalya ilçelerinin daha güzel olması olabilir, mersin'in ilçelerinde bir şey yok ama yemek kültürü, tarihi, dokusu vs üzerinden gideceksek mersin antalya'dan daha önde diyorum.

    mersin ayrıca tarihiyle coğrafyasıyla kültürüyle, sana sunduklarıyla en güzel 5-10 şehirden biridir mesela ama kime sorsan ilk 20'ye bile sokmaz. ben içinde yaşayan insanlardan bağımsız değerlendiriyorum tüm bunları. bu kadar güzel olup da bu kadar geri planda olan türkiye'de başka şehir yok.

    edit: ne denizin pisliği ne ulaşımın zorluğu bunların hiçbiri sebep değil. zamanında mersin öne çıkarılmamış, reklamı yapılmamış, yatırım yapılmamış, sebep bunlar işte zorlamayın. kaş'tan antalya' ya gidene kadar akşam oluyo mersin'in denize girilecek yerleri mi uzak geliyo :) pislik ise devletin çözemeyeceği bir şey mi? ki pis olmayan bir sürü güzel yeri de var. mersin öne çıkarılmamış işte bu kadar basit. ya da zamanında antalyalıların lobisi güçlüydü fark ondandır, o konuları bilemeyeceğim.
132 entry daha
hesabın var mı? giriş yap