131 entry daha
  • yasi yeterler hatirlar, zamaninda hic de tekin sayilmayan bir hatti bu. cocuklar vs tek basina binemezdi. duraklari izbe ve serseri isgali altindaydi. trenler de en az 20-25 senelik, feci gurultuluydu. dogru duzgun bir cit sistemi kalmadigi icin her sene bir suru insan tren yolundan gecmeye kalkip ezilirdi.

    zamaninda eve gelenler yerinden firlardi trenler duduk calinca. bir de deli gibi ses yapan yuk trenleri gecerdi. alisanlar bir sure sonra duymaz olurdu ama misafirler kolay kolay alisamazdi.

    yeni hatta hem raylar, hem trenler gayet sessiz. sadece metal surtunme sesi var. duduk caldiklarini da duymadim. bu hattin buyuk bolumunde iki yani bina dolu. eskisine gore yeni ses seviyesi oldukca minimum.

    trenyolu isin icine girince hemen felaket tellalari cikmis meydana. bu hat bir metro hattindan daha zor bir hat degil. yuksek hizli degil. cift hat var biri gidis, biri gelis. oyle felaket bir kaza olasiligi cok dusuk. ılk bir kac hafta tren veya sistem arizasi gibi sikintilar olur, yolda tren falan kalir vs. fakat sehirlerarasi tren yolu tarzi riskler olmaz bence bu hatta. felaket tellalligi yapip insanlari huzursuzluga suruklemeyin. ulkede 100 tane sehir ici rayli sistem insa edildi. bunun da onlardan farki yok.

    bu hat istanbul'da trafige gercekten etki edebilecek en onemli hat. en az metrobus kadar islevsel olacaktir. artik duraklari tamamen sehrin icinde ve kullanimi cok buyuk rahatlik saglayacak insanlara. dolmus veya minibuse yurunen mesafelerde duraklari var her yerde. bu hat sadesinde 'anayola cikma' zorunlulugu azalir. ozelikle anadolu yakasinda e-5 civari trafik metroya kaymisti, simdi sahile kadar olan trafik de buraya akacaktir.

    ustelik eskiden haydarpasa'da vapur vs isi vardi, simdi kesintisiz diger yakaya gecilecekse en az 5 milyon insanin hayatinda buyuk rahatlik yaratacaktir. hele ki gec sate kadar hizmet verirse albenisi artar. bir de ne siklikta gececek o onemli.

    ek: culsuz aristokrat paylasmis :22.50 son saat/15 dkda bir olacakmis seferler. bence 01.00 ve 7-10 dk arasi en ideali.
355 entry daha
hesabın var mı? giriş yap