8 entry daha
  • bu kitap bende ne kinyas ve kayra'da -belki aynı kulvarda değerlendirmek hata fakat orada da yaklaşık olarak aynı yaşlarda evden kaçma olayı olduğundan örnek olarak aklıma geldi. kinyas ve kayra okuduktan sonra ben, aylarca bu kaçış olgusunun ne muazzam ama aynı zamanda ne de korkunç olduğunu düşünerek, bilincimin altında hikayenin detaylarını büyüterek yaşadım.- olduğu gibi bütün yaşamı ardında bırakıp kaçmanın ya da gitmenin yarattığı o garip fakat etkileyici hissiyatı ne de sık sık söz edilirken ardından söylenen postmodernizm'in yankılarını uyandırdı. ayda yedi sekiz kitap bitiren bir üniversite öğrencisiyim; gerçekten ve üzülerek söylüyorum okurken geçen vaktime üzüldüm.

    insanlar altını çizecek cümleler bulmuş fakat yazarın o cümleleri araya sırf altı çizilsin diye koyduğu gibi kötü bir hisse bir tek ben kapıldım galiba. yazar yapay dili ile (belki de çevirinin yavanlığı) belki iyi bir yazarın elinden çıksa olağanın üstünde olacak bir hikayeyi mahvetmiş.

    yetmezmiş gibi birde araya serpiştirdiği her ince olayı sayfalarca açıklamış. kardeşim bir durda ben düşüneyim bu neydi diye ya.
50 entry daha
hesabın var mı? giriş yap