8 entry daha
  • böyle bir dünyaya çocuk getirirsem onu nasıl koruyacağıma dair aklımda binlerce soru işareti oluşturmuş haber.

    bu zihniyete gerçekten yazıklar olsun. bakın bunun psikolojik/ruhsal yanını konuşmaya bile gerek olduğunu düşünmüyorum. o yaştaki çocuk da, doğurmuş olduğu çocuk da hepimizden 10-0 eksik başlamıştır bu hayata. ‘başlamıştır’ diyorum. çünkü 11 yaş hayatın bağıdır zaten. çocuk bilmez. nasıl annelik yapacağını bilmez. o sadece oyun bilir; bilmelidir. o harry potter okuyup hogwarts mektubu beklemelidir o yaşta. ya da narnia‘ya inanmalıdır. ama bizim ülkemizde kızların ulaşılamaz hayal dünyası ne yazık ki okula gidebilmek ya da evcilik oynamak gibi, her çocuğun hakkı olan şeylerle dolu. ve tekrar ediyorum; ne yazık ki ulaşılamayacak hayaller... 11 yaşında bir kızı annesinden ayırıp koca evine götüremezsin. anneye ihtiyacı vardır onun. babaya ihtiyacı vardır. kocaya değil.

    bu ruhsal boyutu bir kenara bırakırsak, henüz olgunluğa tam olarak ulaşamamış o beden, bir bebek dünyaya getirmeye uygun değildir. pelvis yapısı, henüz tam oturmamıştır. ilerde pek çok sorunu beraberinde getirecektir yani. 11 yaşında bu çocuğu gebe bırakan zihniyet, 5.çocuğunu da 19-20 yaşında isteyecektir. bu beden buna katlanamaz ve hayatı çok erken sonlanacaktır o çocuğun. 11 yaşında her şeyini, çocukluğunu, yaşama sevincini aldığınız çocuğun doğurduğu çocukları da 8-9 yaşında annesiz bıraktınız demektir bu.

    allah hepinizin belasını versin.

    ayrıca şöyle bir şey vardı bir ara. tabii biz ne dersek diyelim; şerefsiz zihniyet dinlemez de... yine de teşekkürü borç bildim farkındalık yarattıkları için:

    kadına kadın diyoruz, çocuğa çocuk #nokta
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap