65 entry daha
  • ben de indirmek istiyorum ama nereden başlayacağımı bimiyorum diyorsanız doğru yerdesinizzzz. ayrıca yanında bir de velarey marka hava pompası hediye. sakın kaçırmayın. (advertorial izleye izleye bu hale geldim sanırım.)

    öncelikle kitleleri peşinden sürükleyen bu icat bir hastalıktır. bir kere başlarsanız her zaman daha çok daha çoook nihahaha derseniz. o yüzden çok meşgul bir insansanız hiç başlamamanız kuvvetle önerilir. bir süre sonra öyle bir hal alıyor ki bu, filmleri indiriyorsunuz ama izleyemiyorsunuz. izleyecek vaktiniz olmuyor ama yine de indirmeye devam ediyorsunuz.

    gerekenler :

    bir adet bilgisayar.
    bir adet hızlı internet bağlantısı.
    bir adet p2p programı.
    bir adet vlc media player.
    bir adet bs player.
    bir adet time adjuster.
    bir adet g spot.
    çelik gibi sinirler.

    tarif :

    hangi program ?

    divx indiricilerinin en çok tartıştığı konudur. piyasadaki p2p programlarının çoğu yalandır. ben bu konuda dcplusplus'ın client'i olan revconnect'i önereceğim. revconnect dcplusplus'tan farklı olarak birçok kişiden dosya çekebilmeyi sağlar. böylece hızınız düşmez. ayrıca herhangi bir hub'a girebilmek için mutlaka upload slot'u açmalısınız ki bu da zorla paylaşıma yönlendirir.ayrıca en az 5 gb paylaşacak dosyanız olmalı. şahsen 5 gb ile birçok hub'a girebiliyordum. ha derseniz ki arkadaş bende 100 gb paylaşacak dosya var n'apayim ? o zaman da sizi hayvan paylaşım isteyen hub'lara yollarım. 90 gb paylaşım ile 10000 kullanıcıya ulaşan hub'lar mevcuttur bu programda. revconnect'i nereden indiririz diyenler de gitsin başlığına baksın her şeyi benden beklemeyin canım cık cık cık... revconnect'te favorite users bölümü çok önemlidir. iyi upload veren ve birçok filmi paylaşan kullancıları bu bölüme ekleyip sömürgeniz haline çevirin.

    divx kalitesi

    divx'ler bir ya da iki cd olabiliyor. genelde 700 mb'ı aşan bir dosya görürseniz bu tek cd'dir. ama tutup da lord of the rings return of the king'in 700 mb'a sığacağını düşünmeyin. sizin de tahmin edeceğiniz gibi filmin süresi dosya boyutuyla doğru orantılıdır. eğer koleksiyon yapacam ben diyorsanız 700 mb'lık filmleri tercih edin. ama dur hocam şu filmi izleyememiştim çekeyim derseniz iki cd'lik filmleri de indirin fark etmez benim için tabi. sürekli dvd relase çıkaran gruplar vardır. bu grupların isimlerini bulun buluşturun ve onların isminin geçtiği dosyayı indirin. eğer ki 1.5 gb'a yakın bir film görürseniz bu da bütün filmi tek dosyaya sıkıştırmışlar demektir. bu 1.5 gb'lık filmlerin çoğu dvd kalitesindedir onu da belirteyim.

    tamam indirecez de ya sinemadan çekim çıkarsa, gelemem ben öyle şeylere.

    öncelikle daha dün piyasaya çıkmış bir filmin dvd-rip'ini arıyorsanız size gülerim. o filmin sinema çekimini arayacaksınız. ha arada hemen çıkmıyor da değil. mesela saw 2'nin dvd rip'ini o hafta indirebilmiştim. (bkz: screener dvd) ama işim garanti olsun diyorsanız film çıktıktan sonra şöyle bir 6 ay bekleyeceksiniz. beklediniz ama hala sinema çekim çıkma ihtimali var evet. o zaman n'apıyoruz? hemen gidip vlc media player'ı indiriyoruz. bu vlc o kadar harika bir programdır ki henüz bitirilmemiş filmleri indirildiği yere kadar çatır çatır oynatabilir. hastasıyım. nereden bulacaz diyorsanız gidin başlığına bakın her şeyi de benden beklemeyin canım cık cık cık... vlc'yi indirdiniz hemen açıyorsunuz ve revconnect'in yüklü olduğu klasörde incomplete klasörü vardır oradan filminizin inmiş bölümünü açıyorsunuz ve bakıyorsunuz sinema çekim mi değil mi.

    indirdik de codec modec bir şeyler diyor bu.

    divx'in en sinir bozucu noktalarından birisi codec'tir. codec, o filmi oynatmak için gerekli olan yazılımdır. eğer bilgisayarınızda codec yüklü değilse filmi izleyemezsiniz. codec konusunda ffdshow size fazlasıyla yardımcı olur. çoğu filmin codec'ini yükler bilgisayarınıza, çok işe yarar. nereden bulacam diyorsanız gidin başlığına bakın her şeyi de benden beklemeyin canım cık cık cık... maaselef bu ffdshow'da bile bazı codec'ler yoktur. ama sevgilim aşkım vlc media player buna da çözüm bulmuştur. bu şerefsiz her filmi açmaktadır hemen hemen. ulan süper program beee.

    filmi indirdik dvd kalitesinde falan ama altyazı lan altyazı yok.

    işte asıl cinnet meselesine geldik sayın seyirciler. divx için altyazı aramak adamın ağzına sıçar çok afedersiniz. benim bu konuda tavsiyem önce altyazıyı indirip o'na göre film bulmaktır. ama öyle yapmayacağınızı bildiğimden hemen anlatayım. altyazı bulamıyorsanız önce divx planet'e ardından divx forever'a bakın bunlar isimleri ingilizce olsa da türkçe altyazı sunarlar.muhtemelen buralarda bulacaksınız altyazıları. olmadı revconnect hub'larında arayın bulun bir şeyler. altyazılar genelde indirdiğiniz filme senkronize değildir. bu durumda filmi açıyorsunuz ilk diyaloğu yakalıyorsunuz ne dediğini anlıyorsunuz ve ilk diyaloğun başlama dakikasını, saniyesini kaydediyorsunuz. sonra altyazınızı açıyorsunuz. aaa farklı dakikalar di mi ? hemen time adjuster adlı güzide programımızı indiriyorsunuz. nerden bulacam diyorsanız gidin... öeh baydı bu espri. time adjuster adlı programımızda türkçe de vardır. bu programdan ayarlayıp filme ekliyorsunuz. ilk dakikayı ayarladık ama sonra yine kaydı bu yazılar diyorsanız filme senkronize ingilizce, rusça, arapça bir altyazı buluyorsunuz. buradaki dakikaları, saniyeleri kendi altyazınızla eşleştiriyorsunuz. uğraşın azıcık beleşe dvd izliyorsunuz.
    ayrıca bs player bu konuda iyidir. bu program nasıl yapıyorsa bilmiyorum bazen altyazıları kendi kendine senkronize edebiliyor. o yüzden önce o programda açıp bir deneyin olmazsa uğraşın böyle. ha bir de subtitle workshop diye bir program var o konuda divx planet'te detaylı açıklama var açın bakın. haa bir de filmin fps'sine bakın öyle indirin hangi altyazıyı indirecekseniz. fps'si uygun olmayan altyazıyı senkronize etmek daha da zordur. fps'sine nereden bakacağız diyorsanız g spot'u indirin ve oradan bakın.

    son bir uyarı.

    ben bunlarla uğraşamam diyorsanız gidin dvd alın cık cık cık...
26 entry daha
hesabın var mı? giriş yap