23276 entry daha
  • game of thorones'teki ünlü kefaret yürüyüşünün tarihteki gerçek bir olaydan esinlenmiş olmasıdır.

    ingiltere kralı 4. edward'ın çok sayıdaki metresinden biri olan jane shore (londra gülü adı ile de tanınmaktadır) 15. ve 16. yüzyıllarda yaşamış bir kadındır. zengin bir aileden gelmiş ve iyi eğitim almıştır. güzel ve zeki bir kadın olan jane gençken babası tarafından kendisinde 15 yaş büyük bir adamla evlendirilir. ancak kocasının iktidarsız olmasını ve iyi bir baba olmadığı öne sürerek 1476 yılında evliliğini papa 4. sixtus'a iptal ettirmiştir.

    aynı yılın sonunda kral ile tanışmış ve metresi olmuştur. edward çok çapkın olarak bilinmesine rağmen ölene kadar yanında kalmıştır.

    1483'te kral edward ölünce jane, bu sefer ölen kralın üvey oğlu thomas ile ilişki kurmuştur. bu ilişki sayesinde saraydaki güçlü aileler ile ittifak kurmuştur. edward'ın küçük kardeşi 3. richard ise bu durumdan rahatsızdı. jane'i önce büyücülükle suçlamasına rağmen, bu suçtan mahkum edilmesi için yeterli kanıt yoktu ve sonra jane cinsel ahlaksızlık veya fuhuş suçlamasıyla suçlandı.

    jane, uzun bir elbise olan bir kirtle (fistan) ve ellerinde bir koniklikten başka hiçbir şey giymeden şehirde dolaşmaya zorlandı. ona halktan bazı kimseler bir şeyler fırlattı. ancak bu travmatik olay sırasında kendisine fiziksel zarar gelmedi. yürüyüşten sonra hapishaneye yollandı. ancak kraliyet avukatlarında biri ile evlenerek hapishaneden çıkmayı başardı ve 82 yaşına kadar yaşadı.

    kaynak
    kaynak
18335 entry daha
hesabın var mı? giriş yap