814 entry daha
  • süper olay.

    insanı maymuna çevirmeye yeminli, yetenek fukarası geberesice kuaförler yüzünden hayatım boyunca kuaförden mutlu çıkamadım. bu yüzden kuafördeki her şeyi kendi kendime yapmayı öğrendim. en sona saç kesimi kalmıştı onu da çözdüm.

    youtube veya instagram'a cutting own hair / own haircut / own hairdress falan yazıp videolardan ders alabilirsiniz. saç omuz altı-bel üstü aralıkta uzunsa çok kolay. sadece ince uçlu bir saç makası lazım.

    ilk kesişlerinizde hata payı bırakın. mesela saç 4 parmak kısalsın istiyorsanız 2 parmak kısaltın, yamuk olursa düzeltirken daha da kısalmamış olur.

    saçlarınız dalgalıysa daha sanşlısınız hem makas izleri hem de muhtemel yamukluk belli olmaz.

    saçı kesmeden düzleştirin, ıslatmayın. ıslanan saçta hem fazla makas izi kalıyor hem de ıslakken uzun görünen saç kuruduğunda kısalıyor. ıslak saç kesmek daha zor.

    saç gürse ve uçları çok kalın kaldıysa makası dik tutup saçın içine çentikler atın, ara makas etkisi yapıyor ve düşüşü daha güzel oluyor.

    kendi kendine saç kesmek göründüğü kadar zor değil, kuaförlerin kölesi olmayın, kendi saçınızın efendisi olun aasdfjklş.
759 entry daha
hesabın var mı? giriş yap