74 entry daha
  • türkiye'deki en büyük uluslararası marketçilik zinciri.
    migros, dia, continent, tesco falan da var uluslararası, ama carrefour bu işlerin pederşahisi olduğu için hadiseyi burada ele almakta fayda var.

    şimdi, bu adamlar ne yapıyor, vakt-i zamanında batı'da bir yerde uygulanıp başarıya ulaşmış süpermarketçilik işini bir de türkiye'ye ihraç edelim diyorlar. bizden de bir para babası bir sürü para veriyor, isim hakkı alıyor, franchising gibi anlaşılmaz şeyler yapıyor. bir fransız ceo, iki hintli bilgi işlemci geliyor carrefour international'dan. burada da bir carrefour kurulmuş oluyor.

    akla ziyan nokta şu. bu adamlar marka değil ki bir sürü para verip isim hakkını almaya lüzum olsun. senin benim mallarımı satıyorlar. hadi en başta, türk insanı marketçilik nedir bilmiyordu, geldiler öğrettiler diyelim. e tamam, konuya en alakasız ben bile şimdi bir süpermarket kurmanın püf noktalarını söyleyebilirim.

    hani ikea gibi, praktiker gibi spesifik bir alanı, uzmanlık gerektiren ürünleri olsa anlarım. iyi de peynir, zeytin, üzüm satıyorsunuz be anam. haybeye para vermeyin yahu şunlara isim hakkı misim hakkı. bak tansaş'a.

    migros'u figros yapın hiç ki olmadı. carrefour'u da kafiyeli bişeyler ayarlayın. kendi tarzınızda takılın. (çok kıymetli fikirler serisi no:4, çemişgezek)
693 entry daha
hesabın var mı? giriş yap