4 entry daha
  • her zaman için korkunç bir fiyata satarlar bunu. şimdi belki 500 milyar falandır. taksiyi bin sene çalıştırsan da, o parayı çıkaramazsın.

    taksi işletmek için bu parayı paşa paşa veren yatırımcı göte giren 500 milyarın aleviyle nereden kısacağını şaşırır. lafa gelince ekmek teknesi muhabbeti yaptığı taksisine iki milyar fazla vermemek için müşterisine 92 model şahin'i reva görür. lpg taktırır. günde 30 milyona, 12 saatliğine şöför çalıştırır ki o fiyata çalışan şöför iyice hayattan tiksinmiş olsun müşterisinin geçmişini siksin. mesafe beğenmesin, yolcu beğenmesin, bavul-bozuk para yüzünden trip çeksin.

    bütün suç mal sahibinde mi? taksi şöförleri mevlana hoşgörüsüyle mi donanmış? kat'a. çalışma koşulları, it kopuk manyakla uğraşmak şöförleri de psikopat ediyordur muhakkak. ama yatırımcı adam gibi bir araba, adam gibi bir para verdi de bunlar hala psikopatlığa devam ediyorlar mı görüp incelemek lazım. (muhtemelen edeceklerdir. yine de, bu entry'nin konusu taksi plakası sahipleri)

    kağıt üzerinde taksicilerden beşbin kat zor bir iş yapan belediye otobüsü şöförleri, bunlardan beşbin kat daha az problem çıkarıyorsa durup düşünmek lazım. bir devlet ya da belediye kurumunun elinde çiçek gibi olan şehir içi ulaşım niye bu mal sahiplerinin elinde cehenneme dönüyor. yolcu aynı yolcu yoksa.
73 entry daha
hesabın var mı? giriş yap