• bruce springsteen'in new york'taki broadway salonu walter kerr theatre'da, 12 ekim 2017'den 15 aralık 2018'e kadar aralıksız olarak her hafta, haftada beş gün icra ettiği tek kişilik konser/storyteller performansı. son performansın ardından bu isimle de netflix'te yerini aldı, şahane de oldu.

    patron'un bir yıldan fazla bir süre, haftaiçi her gün bunu yapmasını isteyecek kadar özen gösterdiği proje şahsen beni üzmedi değil bir yandan. hayatının sonuna yaklaşmasından mütevellit, otobiyografisinin ardından bir de bunları sahnede canlı icra ederek opus magnum'unu tamamlamak istediğini düşünüyorum. çemberi tamamlamak istediğini. ki bu performans da 2016 eylül'ünde çıkan otobiyografisi born to run'ın bir çeşit uyarlaması. kitapta çok daha ayrıntılı anlattığı kişisel hikayelerini, akustik şarkılarıyla daha sade bir şekilde sunmuş seyircisine. ve bu hikayelerin şarkılarına nasıl ilham verdiğini, gerçekten de yaşadığını yazdığını ve en çok da, sadece bir gitarla bile inanılmaz bir atmosfer yaratarak seyircisini etkilemeyi başaran bir müzik adamı olduğunu görüyorsunuz. şarkılar arasında en sevdiklerim the rising, long time comin' ve eşi patti scalfia ile düet yaptığı brillant disguise performansları oldu.

    bu "gösterinin" aklıma takılan yanı ise patron'un bunu her gece "oynaması". bir defa netflix'ten izlerseniz pek bir pürüz yok ancak long time comin' öncesinde her gece gözleri doldu mu, clerance clemons'u her gece aynı coşkuyla takdim etti mi ya da her gece babasıyla olan sorunlarını anlatırken aynı derecede durgunlaştı mı? bunları düşününce samimiyeti hafif sorgulamıyor değilsiniz ancak söz konusu springsteen olunca bu kısa sürüyor. bizim bir defa izlediğimiz konserler de bu şekilde, düşünürsek. tek bir gece için dizayn ediliyorlar ancak aynı turnenin birden çok konserine tanık olursanız büyüsü kayboluyor hafiften.

    sonuç olarak: sadece bruce springsteen sevenlerin değil, müziğin insan hayatını somut bir şekilde etkileyebileceğini düşünen herkesin izlemesi gereken bir şey olduğunu düşünüyorum gösterinin. umarım uzun yıllar daha patron'u dinler ve izleriz.

    edit: hedeler
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap