74 entry daha
  • kitabin konusu annesinin erkek arkadasinin ailesiyle tanismaya giden polly'nin kaldiklari satoda gerceklesen cinayeti cozmeye calismasi. yani kitap genel olarak 'yiysme' hakkinda degil.

    simdi gelelim ahlaksizlik kismina. bekar bir kadinin bir erkekle beraber olmasi ahlaksizlik degil. bir iliskide iki taraf da resit oldugu muddetce yas farkinin olmasi da ahlaksizlik degil. bir kadinin iliskisini cocugundan gizlememesi de ahlaksizlik degil.

    paylasilan sayfada tek ahlaksizlik olarak nitelendirilebilecek sey annenin cocugunu ilisikisi yuzunden ikinci plana atmasi. bu da zaten kitapta elestirilen bir sey anladigim kadariyla.

    korumaya calisilan ahlak anlayisinin nasil sevmeyi, sevgisini gostermeyi bilmeyen insanlar yetistirdigini goruyoruz. bir tarafta agizlardan dusmeyen bir iffet sevdasi, diger tarafta sayisiz tecavuz vakalari, namus cinayetleri, cinselligini bir omur boyu kesfedemeyen kadinlar...

    annesinin sevdigi kisiyle opustugunu gormek, bunun toplum tarafindan kabul edilir bir davranis oldugunu bilmek cocuga olsa olsa iyi ahlak asilar. haricini dusunenler icin: (bkz: yallah arabistana)
78 entry daha
hesabın var mı? giriş yap