• sebastián lelio'nun yönettiği, julianne moore'un başrolde muazzam iş çıkardığı 2018 yapımı amerikan filmidir. ben dün 38. istanbul film festivali kapsamında izledim ve çok çarpıcı buldum.
    --- tgif uyarısı üzerine spoiler ---

    film, kocasından boşanmış 50 yaşlarında bir kadının toplumca ona biçilen "köşene çekil" rolünü ısrarla ve sebatla reddedişi üzerine kurgulanmış. gloria kendine bakıyor, sporunu yapıyor, akşam en çok sevdiği aktivitelerden olan dansa gidiyor. anneanne olmasına rağmen patik örmek yerine kendi hayatını özgürce yaşamaya çalışıyor. ilk başta muazzam bir aşk hikayesi gibi başlayan ancak sonu pek de beklenildiği gibi olmayan bir romantizmin ortasında buluyor kendini. arnold, ki izninizle kendisine katışıksız orospu çocuğu diye sesleneceğim, türlü tatlışlıklarla geliyor kadının hayatının ortasına yerleşiyor. bu esnaden itibaren iki farklı yaşam izliyoruz; arnold eski ailesi vasıtasıyla bağımlılık nedir'i bizlere en ezik yoldan gösterirken gloria yetişkin iki çocuğuna gönülden bağlı olmasına karşın nasıl destekleyici olunur'u oynuyor. bağımlı olmak vs bağlı olmak kavramlarının bu kadar sade ve naif işlenmesini pek beğendim.

    tabii katışıksız o.ç'nun bir boku yedikten sonra ve gloria'cığımın bunun adamın karakteri ile ilgili olduğunu ve asla değişmeyeceğini adı gibi bilmesine rağmen adamın ısrarlarına dayanamayıp yine kendini açmasını da es geçmeyelim, günümüz ilişkilerinin fotoğrafını çekmiş gibi adeta. sonuç hüsran görünümlü kabulleniş, yıkım soslu özgürlük.

    --- tgif uyarısı üzerine spoiler ---

    fırsat bulunursa izlenmesi şiddetle tavsiye filmdir.
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap