• kadın sorununun varlığını yarı bilinçli olarak farketmiş olan ancak neden-sonuç ilişkilerini kurabilecek durumda olmayan kadın ve erkekler tarafından geliştirilmiş olan bir söylemdir..
    bilinçsiz farkındalık sonucu ortaya çıkan bu durum söylem olmaktan öteye geçememektedir aslında..
    çünkü bu yarı bilinçli durumun taraflarından biri olan kadınlar, erkek düşmanlığı yapacak bir güce ve birikime sahip değillerdir.. ancak erkek egemen sistem içindeki konumlanışlarına dair bir isyanları vardır ve bunu da indirgemeci bir şekilde yansıttıklarından erkek düşmanı gibi bir görüntü sergilemektedirler..
    öte yandan yine kadın sorunu diye bir şeyin varlığından yarı bilinçli bir şekilde haberdar olan erkekler de kadının bu doğrultudaki her türlü mücadelesini erkek düşmanlığı olarak telaffuz etmektedirler.. özellikle erkekleri mücadelenin dışında tutan feminsit hareketi erkek düşmanlığının başı olarak görürler.. oysa ki feminizmin erkeklerden bağımsız bir hareket olmasının nedeni erkek düşmanlığından kaynaklanmaz.. feminizm kadının kurtuluşunun kendi öznelliği içinden ve kendi dinamikleriyle sağlanacağını öngörür..

    uzun sözün kısası erkek düşmanlığı fiziksel olarak varolmayan, gerek kadınlar gerekse erkekler tarafından bilinçsiz bazı yaklaşım ve hareketler sonucu beliren bir görüntüden ibarettir..
68 entry daha
hesabın var mı? giriş yap