124767 entry daha
  • bir ay önce barınaktan bir can evlat edindim. barınağa ilk geldiğinde yarı ölü olduğunu ama toparlandığını söylediler. bir ay her gün ofise gittik eve geldik dolaştık. ilk günden beri tuvalete gitsem kapıda bekledi. sevmemi istediğinde elimi yaladı. akşam işten dönünce ben bir koltukta o yanımdaki koltukta yattı. gece ben yatağa geçince yerime yatıyordu. 4 gün önce kafasını kaldıramamaya başladı. sonra sol bacağı şişti. veterinere gittik 11 cm lik iltihap olduğunu bulduk. iltihap boşaltılıp antibiotike başladık. ertesi gün bacağında 3 delik vardı. pansuman yaptırdık bugüm bacağında 10 cm büyüklüğünde açık bir yarası var. titriyor ateşi var. bugün penisiline başladık. yanımda yatıyor şimdi içi görünüyor oğlumun. buzmavi gözlerinin etrafı kıpkırmızı. titremekten kasılıyor. kaç gündür sabahlıyoruz. tek derdim mavi gözlü çocuğumun iyileşmesi.

    edit: öncelikle msj atan herkese çok tskler. penisilin sayesinde biraz kendine geldi. bu gece biraz su içti kuzum. yarasına 2 saatte bir bakım yapıyoruz. durumunu güncelleyeceğim.

    edit 2:kuzumun ateşi düştü:)yarasına bakıma devam ediyoruz. yaş mama yedi suyunu içti hatta hapını yutturmaya çalışırken hırladı bile mecbur mamasının içine karıştırdık:)

    edit 3: kuzum yırttı çok şükür:)tedavi halen devam ediyor ama yarası kapanmak üzere. keyfî de yerinde maşallah:) hatta yaramazlık bile yapıyor:) böyle olunca tanımadığım insanlara sarılasım geliyor. bu arada tüm bu süreç boyunca msj atan insanlar sizler ne güzel insanlarsınız:) iyi ki varsınız.

    edit 4:https://eksiup.com/ca41214be608

    edit 5: bugün kontrol esnasında bacağının ilerisinde şişlikler ortaya çıktı. röntgen de saçmaya benzer 3 adet şey göründü. oğlumun tüfekle vurulduğunu ve içeride kalan parçaların iltihaba neden olduğunu düşünüyoruz. bir iki içinde bir operasyonla görünen parçaları aldırmayı düşünüyoruz. eminim ki bir süte sokaklarda yaşamış oğlum hala ne zaman çöp konteyner görse gitmek istiyor. çöple beslenip sokakta yaşayan hayvandan ne istediniz de tüfekle ateş ettiniz lan? oyun mu sizce bu?

    içinde bulunduğum sosyal ortam kurban bayramını vahşi bulur diğer kısım ise fakirlere yardımla et hesabı yapar. ben küçükken kurbanlık önceden alınır beslenir bağ kurulur kesildiği zaman ağlanır eti üzüntüden yenemez dağıtılırdı. hep bu bayramın aslında bir cana vermemiz gereken önemi işaret ettiğine. bence bu bayramın amacı hayvan da olsa bir canı almanın manevi yükümlülüğü böylece biz insanlara birbirimize iyi davranmamız gerektiğini sonuçta bir canın sorumluluğunu taşımanın en ağır şey olduğunu düşündüm. ne istediniz be çöp karıştırıp karnını doyurmaya çalışan hayvandan da tüfekle ateş ettiniz? ne ara bu kadar kötü olduk biz?

    edit 6: oğlum çok şükür çok iyi. bugün yıkadım üzerindeki kiri attı çok çok güzel bir oğlan oldu. bugün veterinerde tartıldı tam 3 kilo almış:)akşam çoraplarımı çıkartmaya çalışıyordu hala ufal bir açık yarası var ama bir haftaya tamamen kapanmış olacak inşallah. bu süreç boyunca msj atan destek olan herkese hem maddi hem manevi destek olan veterinerimize çok teşekkür ederim. umutsuzluğa kapılmayın hala atlarına binmeyip kalan güzel insanlar var etrafimizda.
145952 entry daha
hesabın var mı? giriş yap