79 entry daha
  • bu haliyle steam karşısında herhangi bir üstünlüğü bulumayan oyun platformudur.

    sene olmuş 2019 ama heriflerin çıkardığı oyun platformu cloud save denen sistemden bihaber çalışıyor. ulan 15 sene önce oyunları korsan indirdiğim dönemdeymişim gibi bilgisayar değiştirdiğimde veya format attığımda oynadığım oyunun kayıtlarını kendim yedekleyeceksem niye senin platformunu kullanayım ki? indirir korsan oynarım yine, steam'e çıkınca da parasını verir oradan alırım.

    offline oyun oynayamıyorsun. tencent'le bir olması yetmiyormuş gibi parasını verip aldığınız oyunu oynayabilmek için heriflerin spyware'li arayüzünü indirip bilgisayarınıza kurmanız gerekiyor. bununla da kalmayıp düzenli olarak özel bilgilerinizi söğüşleyebilmeleri için internete bağlı olmanız gerekiyor. sonra da başındaki hırto çıkmış çin devletine çuvalla veri satan tencent'in şirket üzerindeki kararlarda etkisi yok diye açıklama yapıyor. bir şirket düşünün ki hisselerinin %40'ı sizin olacak ama size söz hakkı vermeyecekler. yerseniz.

    iade politikası her koşulu sağlasanız bile sizin talebe bakan çalışanın insafına kalmış tamamen. ortada istikrarlı çalışan bir sistem yok. ben bu oyunu aldım ama oynamadım, sorunsuzca 1-2 hafta içerisinde iade ederim deme gibi bir hakkınız yok. herifler gönül rahatlığıyla paranızın üstüne konabiliyor.

    bugün internet üzerinden alışveriş yaptığınız her sitenin olmazsa olmazı olan yorum özelliği yok. aldığınız oyundan memnun kalmazsanız diğer alıcılara bunu belirtebileceğiniz kısmı koymamışlar platforma. bir de dalga geçer gibi satıcı opsiyonlu olarak daha sonradan bu özelliğin geleceğini duyurmuşlar. yani bir firma, kıytırık bir oyun yayınladıktan sonra sayfada kötü yorum olmasını istemezse yorum kısmını devre dışı bırakacak ve oyunculara geçirebildiği kadar geçirecek. triple a olarak tanıtılan kimi oyunların daha tetris seviyesindeyken erken satışa çıktığı bir dönemde yorum sisteminin olmadığı bir platformdan alışveriş yapmak ne kadar akıl kârı tartışılır.

    oyunlarla ilgili tartışmaların olduğu ve insanların yardımlaştığı bir forum ortamı yok ve yakın zamanda da gelecekmiş gibi durmuyor.

    gamepad desteği yok.

    unreal engine motorunu kullanan yapımcılarla anlaşarak iki haftada bir bedava oyun verme yoluyla kendine müşteri çekme imkanı varken, fortnite'dan gelen parayı time exclusive olayına gömmeleri ve steam'in tekelliğinden şikayet eden kullanıcıları kendi tekellerine almaya çalışmaları gibi salakça işlerle uğraşıyorlar. bu kadar para saçmalarına rağmen ortada sürdürülebilir bir iş politikası yok. halbuki time exclusive'le uğraşacaklarına yapımcılara yine aynı parayı verip steam'de 60 dolara sattığınız oyunu bizde 45-50 dolara satın, aradaki bu farkı karşılamak için de size şu kadar para verelim diyebilirler. bu tarz bir politika izleseler hem kendi platformlarına daha çok kullanıcı çekecekler hem de bu kadar tepki almayacaklar. ama herifler sanki bu yola küfür yemek için çıkmış gibi bu uğurda yapılması gereken ne varsa seve seve yapıyorlar. geçen gün epic'in ceo'su çıkmış "oyunların hangi platformda oynanacağına oyuncu değil, yapımcılar karar verir" gibi bir şey saçmalamış. adamın yanlışlıkla zengin olmuş kaz kafalı köy ağasından bir gram farkı yok yemin ediyorum.

    hal böyleyken kütüphanesinin çoğu good old games veya steam'de bulunan kullanıcıların çoğu dönüp kendisine bakmayacaktır bile.
4322 entry daha
hesabın var mı? giriş yap