23 entry daha
  • carey mulligan'ın oyunculuğu gerçeklikten hayli uzak olsa da son derece gerçek bir film. gerçi carey mulligan sevdiğim bir isim olmadığından haksızlık yapıyor olabilirim. filmin senaryosu gayet güzel, kapitalist düzenin, işin, işsizliğin bireyi ve birey üzerinden bir aileyi nasıl tükettiğini anlatıyor.

    --- spoiler ---

    önce işsizlikle başlıyor her şey, baba işsizlikle birlikte tükenmeye başlıyor. kadın burada toparlamaya çalışıyor ailesini, büyük bir çaba sarfediyor. burada ,maalesef ki, anne-oğul aileyi ayakta tutabilmek için kendilerinden ödün veriyorlar. daha sonrasında baba kadının onaylamadığı bir iş buluyor ve parayı aile birliğinin öncesinde tutuyor, maalesef ki. ve kadının kızgınlığı burada başlıyor. yani ben diğer yorumlarda olduğu gibi kadının yollu, kaşar, bugüne kadar rol yaptığını düşünmüyorum. gayette kırılan, incinen bir kadın gibi davranıyor. içindeki nefret yüzünden bir hata yapmak istiyor, belki de kocasından, terkedilişinden intikamı bu şekilde alıyor. ve kocası para sebebiyle gittiği için bu intikamı almak için zengin birisini seçiyor. sonrasını daha fazla spoiler vermek istemiyorum, sadece kadının üzerine çok gelindiği için biraz aklamak istedim. kadının aksine, adamı son derece bencil ve bağnaz buluyorum. ama bu hikayede kimseyi suçlayamıyorsun, herkesin nedenleri var. bu yüzden filmde içinden çıkılmaz bir paradoks hakim.

    --- spoiler ---

    ve nedense filmi izlerken hep bana üç maymun filmini çağrıştırdı. senaryo, olaylar, nedenler ve tepkiler çok benziyor. nuri bilge ceylan'ın dili, karakterlerinde derinlik bu filmle kıyaslanamayacak düzeydedir tabii.
16 entry daha
hesabın var mı? giriş yap