• evet arkadaşlar bildiğiniz gibi akp'nin sevimli haşarı evlat olmaktan çıktığı 2010 referandumundan beri neredeyse her seçim dönemi ülke hem ekonomik hem de sosyal yönden negatif bir gelişme gösterdi. önce muhalif seslerin bastırılması, sonra medyada çok sesliliğin önlenmesi, özel mülkiyet ve emekle ilgili bireyi değil de sermayeyi kerteriz alan düzenlemelerin yapılması, darbe süreci-öncesinde ve sonrasında yaşananlar- ekonominin iyice bozulması, gıda fiyatlarında korkunç artış ve bazı gıda ürünlerin bulunamaması gibi onlarca olay yaşadık.
    peki tüm bu olaylara akp seçmeninin tepkisi ne oldu dersiniz? hatırlayın çevrenizdeki akp seçmenlerini, her seferinde tövbe edip, eleştirip, bu sefer oy vermeyeceğim ders olsun deyip yine oy vermediler mi? 7 haziran-1 kasım arası ülke kan gölüne dönmüş olmasına rağmen iktidarı %49 gibi çok yüksek bir oy oranıyla desteklemediler mi?
    perşembenin gelişi çarşambadan belli olur niteliğinde sayılan 16 nisan referandumunda 2,5 milyon geçersiz oyun geçerli sayılmasına ses çıkardılar mı? yine son yerel seçimlerde cumhur ittifakı %53 oy almadı mı? (burada insanlar akp'den mhp'ye kaçanlar oldu diyenler olacaktır ama temelde iki partinin de benzer siyaset yürüttüğünü tüm seçmenler biliyor) şimdi kalkıp çevrenizdeki akp seçmenlerine ve o seçmenlerin gösterdikleri tepkiye nasıl inanıyorsunuz? allah aşkına saf mısınız siz? oransal olarak girdiği bütün seçimlerde oyunu arttıran veya sabit tutan bir parti var karşımızda. sandıklara deli gibi sahip çıkıldığında bile %50'yi geçen bir parti var karşımızda. sizce kim atıyor bu oyları? sosyal baskı yüzünden ve hatta bana göre direk bizle t.şak geçmek için ''bu sefer kesin vermeyeceğim'' diyen insanlar tabi. eminim ki kendi aralarında bize yaptıkları takiyyeyi anlatarak keyifleniyorlardır.
    bu arada takiyye kavramı deist veya ateistler için etik dışı bir yöntem olarak olarak görülse de islamda caiz ve sevap olan bir şeydir. çevremizdeki akp seçmenleri her seferinde bizi trollüyor ve sevap kazandıklarını düşünüyorlar. bu nedenle allah aşkına şu insanlara güvenmeyin. son zamanlardan örnek verecek olursak; özellikle yerel seçim öncesi yapılanlara objektif bakmaya çalışan herkes bu tutumdan rahatsız olmuştur. tabi tek bir grup hariç: cumhur ittifakı seçmenleri, ve tabi ki çatı seçmen grubu olarak akp seçmenleri. bu apaçık bir gerçek olduğu için seçim tekrarlansa da sizin bahsettiğiniz gibi fark ekrem imamoğlu lehine değişmeyecek. ülke tam ortadan ikiye ayrılmış durumda. bu durumu değiştirebilecek, akp seçmenlerine demokrasiyi hatırlatacak yer de seçim sandığı değil, demokratik hakların kullanımıdır. bana aktroll, tembel vs. demeden önce daha önceki yorumlarımı okursanız sevinirim. yaptığınız yorumlara göre ara ara güncelleyeceğim yazdıklarımı. esen kalın.
    ekleme: ekleme.
    düzeltme: paragraflara ayırdım. eminim kahve muhabbeti gibi olan yazım şevket süreyya aydemir keskinliğinde bir tahlile dönmüştür. ayrıca o trollemeyle bu trolleme farklı diyen arkadaşımıza ithafen; sözlüğü birazcık okursa bazı muhalif arkadaşların çevrelerindeki akp'liler tarafından nasıl manipüle edildiğini görebilir. bu insanlar akp'ye oy vermeyeceğiz deyip muhalif seçmeni her seferinde gaza getiriyor ve seçim gecesi sonuçlar açıklanırken kıs kıs gülüyorlar. bence bu trollemenin âlâsıdır. tabi bu olay için başka bir tanımı varsa seve seve üst düzeltme olarak yazacağım.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap