• bugün itibariyle bezdiğim , çıldırtan arkadaş türüdür , bugün başıma gelene 7 düvel bile yıkılmıştır ama bu arkadaş üzülmemiştir.

    bu arkadaş mezun, 1 yıldır işsiz , ama ben okula devam ediyorum .
    tesadüfen aylar önce başvurduğum abd deki bir şirketten perşembe günü kabul maili aldım ve ardından bugün için skype dan görüşme ayarlandı ve önce aileme sonra bu arkadaşıma haber verdim..

    ama ilk tepkisi “ben o abd deki sirkete hic güvenmiyorum seni ucuza çalıştıracaklar , hem o şehir çok tehlikeli ben biliyorum , sen bence başka bir yerle konuş orda o şartlarda çalışılmaz” oldu.

    aksine şehri araştırdım , abd nin en güvenilir ve en yeşildostu sehirlerinden biriydi dedim boşver ama içimde nasıl kötü bir huzursuzluk girdi , anlatamam..

    her neyse bu akşam 5 te görüşme başlamadan önce beni skype dan director yerine ik görevlisi aradı ve tabiki işkillendim bana ;

    “maalesef sir bulutslar sizinle görüşmeden önce başka birini uygun bulduk, haftasonu size haber veremediğimiz için üzgünüz” dediler.

    ben tabi çok üzüldüm ve beklenen telefon geldi ; arkadaşım görüşmemin nasıl geçtiğini sordu , işi kaybettiğimi anlattım.

    ve tepkisi bu sefer şöyleydi ; “tühhh ya ay o şirket çok iyidi ben araştırdım , maaşı da iyiydi keşke olsaydı ya inanılmaz üzüldüm ay hele o şehir çok güzelmiş yemyeşill ama tabi hayırlısı olsun her şerde bir hayır varmış senin de amerikada çalışmanda hayır yokmuş demekki canım arkadasım üzülme sen mezun olmaya bak ” dedi ve o an dank etti kafama.

    resmen bu kem gözlü kendi iş bulamıyor diye benim de işime göz koydu resmen.

    böyle insanlardan uzak durunuz , zira bunlar dost değil bu kem gözlüler dost kılığına girmiş birer şeytan .. allah düşmanımdan uzak tutsun.

    zaten bu arkadaşımla nereye gitsek birden ayakkabı ayağımı vurur , ne zaman alışverişe gitsek aldığım ürünler ya yırtılır ya da koptu,kırıldı... bana ders oldu sözlük size de ders olsun diye buraya yazıyorum ...
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap