7 entry daha
  • turgut özal'ın rüşvetçi prensi... istemem, yan cebime koy diyen hortumculardan. emlak bankası eski genel müdürü. bizzat rüşveti veren selim edes tarafından, anlaşmazlık çıkınca kiralık mafya çakıcı'nın adamlarına vurdurtulan, civangate skandalının baş mimarı. doksanlı yılların ortaları...

    100 milyon dolarlık bir işi halletmek için 5 milyon dolar rüşvet alıp üstüne yatınca, ister istemez olayların fitilini ateşlemiş oluyor. bu ve benzeri yolsuzluklardan hüküm giyiyor ve sonrasında yurtdışına kaçıyor. bu arada selim edes de özal'ın prenslerinden. al gülüm ver gülüm...

    malum skandal o zamanın parasıyla türk halkına 500 milyon dolara patlarken, atatürk'ün talimatıyla 1926'da kurulan emlak bankası bu adamlar yüzünden batmıştı.

    engin civan bugünlerde amerika'da bir bakkal dükkanı işletiyormuş. amerika'daki lakabı ise bol kepçe türk'müş. yakın zaman önce sosyal medya hesabından iş bankasıyla ilgili bir ileti paylaşması dikkatimi çekti, diyor ki:

    "aslında chp adına büyük çelişki... kurtuluş savaşı devam ederken hindistan müslümanları, aralarında para toplayıp atatürk’e emperyalizm mücadelesinde destek verir. para türkiye'ye gelinceye kadar savaş biter. gazi hindistanlı müslümanların parasını celal bayar’a verir ve iş bankasını kurdurur. iş bankası genç cumhuriyetin sanayi finansman kaynağı olur. gel zaman git zaman bu hisseler chp'nin içinde siyasi rant kaynağına dönüşür. laikliği savunan siyasi bir partinin, müslümanların parasıyla kurulan bir bankadan kurumsal hortumlama yapması büyük çelişki."

    nerden nereye...
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap