4 entry daha
  • türkan şoray'ın hayatını, sinema filmlerini anlattığı kitabı. bu kitabı okurken biraz utandım çünkü ne haddime ise türkan şoray'ın hep fazla abartıldığını düşünür oyunculuğunu pek beğenmez birazcık küçümserdim.
    halt etmişim kadının elini atmadığı şey yokmuş erkek egemen sinema sektöründe yönetmenliğe soyunması hele ki o yıllarda büyük cesaret, o kadar eleştiriye ve küçümsemeye rağmen devam etmesi takdire şayan.
    kitapta bir sürü güzel fotoğraf var ve sadece türkan şoray değil, türk sinemasına çok büyük emekleri geçmiş bir sürü sinema emekçisinden de bahsediyor. sayesinde bu güzel insanları tanıdım.
    zamanında bu kadar beğenilen, hayranlık duyulan bir kadının aşk hayatı hiçte hayallerdeki gibi değilmiş anlaşılan ;
    "zaman zaman karşılaştığım seyircilerim bana "sizin filmlerinizdeki aşklar gibi aşk yaşamak isteriz." dediklerinde; içimden "ben de yaşamak isterim" derim. filmlerde yaşanan bu tutkulu aşklara ben de imreniyorum, ben de böyle aşklar yaşamak isterdim, filmlerdeki gibi ölene kadar sürecek aşklar... sevdiğim erkeğin filmlerdeki aşık erkek karakterler gibi sevdiği kadın için herşeyi, ölümü bile göze alacak, gözü başka bir kadını görmeyecek bir erkek olmasını isterdim. gerçek yaşamda malesef genellikle böyle olamıyor. mutlaka istisnalar var ama çoğu erkekte aşk uzun sürmüyor, bir süre sonra başka heyecanlar yaşamak istiyorlar.
    ama kadınlar, tıpkı filmlerdeki gibi gerçek yaşamda da bir kere sevdi mi, bu aşka sadık kalıyor."
    herhalde çoğu kadın dediklerine katılır.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap