• 1 hafta boyunca nasıl yapılıcağı konusu iyice arapsaçına dönen 33. odtü uluslararası bahar şenliği'nin ilk önce rektörlük tarafından iptali ardından haluk levent ugt ve rektörlük arasında yapılan dünkü toplantının sonunda rektörlük tarafından açıklanan devrim stadyumu'na konser sahnesi kurulmayacağı yönündeki kararın odtü öğrenciler tarafından protesto edilmesi olayı.

    protestoo bugün 13.30 da rektörlük önünde başladı. protestonun asıl amacı bundan önceki bütün şenliklerde kullanılan devrim stadyumunun gerçekçi olmayan bahaneler ile bu şenlikte kullanıma kapatılması ve bu konuyu bir kez daha rektörlükle görüşmek. rektörlüğün yaptığı biz öğrenci konseyi ile anlaşmaya vardık ama konsey hdp'liler aşırı sol gruplar ve lgbti+ gibi dayanışlamar ile görüşerek anlaşmayı bozdu minvalindeki açıklamaları gerçeği yansıtmıyor. bu duruma artı olarak rektörlük şenlik maliyeti için 1 milyon tl gibi uçuk bir meblağ ortaya attı birçok sanatçının ücretsiz konser verme talebine ters düşerek.

    eğer bu başlığı birazcık gündemde tutabilirsek direnişimiz için kamuoyu yaratabilirsek odtü'lü öğrenciler devrime kavuşabilir. mesai sonuna kadar rektörlüğün önündeyiz.

    *
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap