1 entry daha
  • geçmiş olsun.

    kediler için pencere ve balkonlar çok tehlikeli. yıllarca balkonda uslu uslu takılabilen bir kedi kuş gördüğü an düşebilir. her kedi sahibinin bu riskleri göze alarak ya tedbir alması gerekir (balkona ağ germek gibi) ya da balkon kapısını ve pencereyi açık bırakmaması, kontrollü havalandırma yapması gerekir.

    her neyse, ne yazık ki olan olmuş artık. uzun uğraşlar sonucu mucize iyileşmeler olmuyor değil ama hep felç kalacağını farz edersek kedinizin hayatı ve bakımı tamamen size bağımlı olacak öncelikle buna hazırlıklı olun. muhtemelen tuvalet ihtiyacını da kendiliğinden gideremeyecek. bunu düzenli olarak sağlamak yine sizin işiniz olacak ve bazı teknikleri veterinerlerden ve internet üzerinden araştırıp öğrenmeniz gerecek.

    ameliyat ve tedaviler sonrası kedinizin psikolojisi de eskisi gibi olmayacağı için ona karşı her zamankinden daha fazla sabırlı ve sevgi dolu olmak zorundasınız. asıl önemli kısım o zaman başlayacak yani. eğer tüm bunları yapamayacaksanız özellikle gönüllüler ve dernek sayfalarında şimdiden iyi bir yuva aramaya başlayın. tabii yeni bir yuvanın kedinizi iyice mutsuz edeceğini ve felç olunca terk edilmişlik duygusunu oldukça derinden yaşayacağını da unutmayın.

    özetle, artık eskisinden daha fazla sorumluluk almak zorundasınız çünkü yaşanan bu kazanın tek sorumlusu da ne yazık ki sizsiniz. onu yeniden mutlu etmek sizin elinizde. lütfen kedinizi uyutmayın ya da başkalarının eline bırakmayın.

    dediğim gibi, ameliyat süreci geçtikten bir süre sonra evde ona uygulayabileceğiniz düzenli masaj ve fizik tedavi hareketleri sonrası kediniz tekrar yürüyebilir. ayrıca ileride yeniden koşabilmesi için şuradan da yardım isteyebilirsiniz.

    felçli canlar için ücretsiz yürüteç

    lütfen umutsuz olmayın ve kedinize destek olun.

    maddi olarak yardımcı olabilecek suserler de sesinizi duyarlar umarım.
49 entry daha
hesabın var mı? giriş yap