7 entry daha
  • kurulacak holding, %50 türk, %50 yabancı sermayeli olacakmış.

    bu %50'lik yerli oranın içinde %15 çaykur, türk şeker, vs gibi kitler olacakmış. %35'lik kısım ise tüm kooperatiflerin biraraya gelerek kuracağı milli birlik kooperatifinin olacakmış.

    yani hem bi milli kooperatif kurulacak hem üstüne bir de holding. sırf bürokrasi.

    çin 60-70'li yıllarda kendi kitilerine özerklik vererek sanayi hamlesi gerçekleştiriyor. bizse kendi kitlerimizi zayıflatmaktan bi hal olduk.

    ben çiftçinin ancak kooperatifleşmeyle kurtulacağını düşünüyorum. ama bu sistem işin içinde olmayan takım elbiseli adamların, çiftçi yerine geçmesine benziyor. ya kardeşim sen zaten işi bu olan, yılların bilgi birikimi olan kurumların önünü açsana daha gidip saçma sapan holding falan kuruyorsun?

    yapacağın iş belli. her bölgeye o yörede üretilen ürünlerin yönelik uzmanlaşmış kitleri güçlendir. aradaki aracıları bu kitlerle muhatap et. çiftçi üzümünü, kaysısını, çayını, tütünü bunlara satsın. sen de torku benzeri hem mağaza işlet hem de diğer satıcılara mal tedarik et. yani işin işletme ve pazarlama boyutunu devlet yapsın, üretim boyutunu çiftçi.

    bi çiftçi düşünün ilk önce gidecek milli birlik kooperatifine. kooperatif holdinge gidecek. holding de muhakkak varlık fonuna bağlı olur. sırf gösteriş. sırf şu bürokratik işler için 3 kişi ekstradan çalışacak. vakit kaybı en başta.

    böyle saçma sistem ancak damattan çıkardı zaten. ulan hayatında gidip 1 ay köyde kalmamış adamlar çiftçinin halinden ne anlar!
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap