5 entry daha
  • hıristiyanlarca cennetin krallığı olarak adlandırılan kudüs krallığı'nın en ünlü kralıdır. lusignan, esasen fransa'nın poitiers bölgesindeki bir şehrin adıdır ve guy ile ailesi aslen bu topraklardandır.

    normalde krallık üzerinde herhangi bir hakkı bulunmamasına rağmen eşi kraliçe olduğu için tahtı gasp ettiği rivayet edilir. tabii kraliçe sybilla'nın kendi isteğiyle haklarını kocasına devrettiğini savunanlar da var.

    guy de lusignan (güy dö lüzinyan diye okunuyor) müslümanlar için çok büyük önem arz eden selahaddin eyyubi'ye karşı giriştiği hıttin savaşı'nda ağır bir mağlubiyet alıp esir olmuş, daha sonra da selahaddin tarafından serbest bırakılmıştır.

    buna karşılık ingiltere kralı arslan yürekli richard'ın kudüs'ü geri almak için giriştiği üçüncü haçlı seferinde tekrar selahaddin'e karşı hareketlerde bulunmuş, önemli bir liman kenti olan akka'yı ele geçirerek kudüs krallığı iddiasına devam etmiştir.

    lusignan ailesinin kıbrıs'a yerleşmesi ve kıbrıs krallığı'nı da elde etmelerinden dolayı, guy de lusignan'ın soyu bugün bile kıbrıs'ta devam etmektedir.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap