• orta doğu'da ve batı'da ve özellikle amerika'nın arka bahçesi denilen yerlerde her türlü ekonomik, askeri, politik faaliyetlerde bulunması, müttefiklerine yardım etmesi ve düşmanlarla savaşması, böylece nüfuz kazanması, silah satması ve gizlice abd'ye karşı çıkması ile sinsice soğuk savaş'ta selefi sscb'nin yarım bıraktığı yere tekrar dönmesi neticesinde kimsenin şikayetçi olmaması.
    abd ile tepişmesi bile göstermelik uluslararası terörizme karşı ortak mücadele ile dünyada önemli bir rol oynadığından dolayı abd ve avrupa tarafında takdir ediliyor.

    rus politikası daha çok ulusal çıkarlara ve yerel güçlerle etkileşime odaklanırken birbirini yiyen asla anlaşamayan ülkelerin arasında gemiyi yüzdürüyor. arap ülkeleri, israil, türkiye, cezayir, suriye, ırak, mısır, libya, bahreyn, kuveyt, birleşik arap emirlikleri, katar ve sudan rusya silahları kullanıyor.

    rusya tahıllarına bağlı ülkeler;
    mısır'ın ithal ettiği buğdayın üçte ikisi rusya'dan,
    2017-2018'de, suudi arabistan rusya'dan 2,7 milyon tondan fazla rus arpası almış,
    ayrıca birleşik arap emirlikleri, iran, türkiye, lübnan, yemen ve umman rusya'da tahıl satın alıyor.
    sonra türkiye'nin jeopolitik önemi diye öykünüyoruz, adamlar olmasa hepimiz birbirimizi kıracağız ya da aç kalacağız, belki donarak ölürüz.

    sinsi....
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap