8 entry daha
  • ferhansensoysevmez kisilerin zaten sevmesi pek beklenmeyen, ama sevenlerin de ilk okudugunda bir duraksama yasayacagi kitap.. kitabin tarz farki bunun bir numarali sebebi.. bu kitabi; mukemmel ironiler, espriler esliginde kultur kokan falinizda ronesans var veya herhangi birinin basindan gecen herhangi bir olayi bambaskalasitirip mukemmel bir anlati ile veren kalemimin sapini gulle donattim tarzi bir kitap beklentisinde okumamak lazimmis..

    bu kitabin asil tadi ikinci okunusta cikacak sanirim, zira okurken 1. safhayi hayvansevmez sukruden igrenerek, 2.yi artik birini becerse su herif de rahatlasa, sonlari ise ne kadar sevmeseniz de adamin basina bir sey gelmesin sakin sikintisiyla okuyorsunuz.. ikinci okuyusta artik ne olacagini bilmenin rahatligiyla metini okumak daha bir mumkun olacak sanki..

    ferhan sensoyun hayvansevmezligi konusunda bir yorum yapmak zor, bu kadar karikaturize ettigi bir karaktere insan ne kadar gercekten kendinden seyler sikistirabilir ki? ama daha onceki bir kitabinda, bir kadinin kedisine ancak onu yataga atana kadar ilgi gosterilmesi gerektigi ile ilgili vecizesi de aklima gelmedi degil..

    --- spoiler ---
    sonunu bir nebze tahmin etmeye ortalarda bir yerde basladim ben ne yalan soyleyeyim, dan diye basindan bir yamuk oldugunu anlamis degildim, ve buna ragmen yine de ne olacak lan bu sukruye bir ruh hali icinde stresle okudum sonunu.. hep rahat ve huzur icinde ferhan sensoy okumaya alismis bir bunye olarak bana biraz garip geldi bu his, ama bu kitaptan cok bir sey goturmuyor..
    --- spoiler ---

    ikinci okuyusta soyle "ferah feza donlar" cekmecesinden bir seyler giyip oyle okumak lazim tadini cikarmak icin herhalde..
31 entry daha
hesabın var mı? giriş yap