4 entry daha
  • bruker'in (ve nicelerinin) hala sozlukte yazar olmasinin altinda yatan basit, temel gercek.

    simdi soranlar olacaktir "ben sozlukten ucarsam beni deniz feneri ile arayin" gibi bir basligin ve muhteviyatinin ne gibi bir gerekliligi olabilir?" diye.

    boyle bir basligin (ve benzerlerinin) salt olarak muhteviyatinda elbette turkiye'yi muasir medeniyetler seviyesine tasiyacak zeka pariltilari beklemek abesle istigal olacaktir.

    ama yazar ve yazdiklari kontekst dahilinde degerlendirildiginde ortaya soyle bir bilgi cikiyor: "vay be, ikamet ettigim su evrende boyleleri de varmis."

    bu baglamda hakikaten gereksiz bilgi yoktur.

    mesela ben brukerin entrylerini her okudugumda kendimi yeniden dogmus gibi dinc ve mutlu hissediyorum. icinde bulundugum durum ne denli kotu olursa olsun, bunun gecici oldugunun bilinciyle azim ve umut doluyorum. cunku biliyorum ki benim gunluk hayatimdan saydigim, normal, monoton bir cercevede bile her gununu sadece "varolmak" icin caba sarfederek geciren, bu ugurda benligini feda eden kisiler var.

    biraz empati kurabilsem onlar icin uzulurdum. ama su durumda sadece kendim icin seviniyorum. bu yuzdendir ki gereksiz bilginin olmadigi onermesine cani gonulden katiliyorum.
hesabın var mı? giriş yap