33735 entry daha
  • bölümü spoiler yemeden izledim sonra burdaki entryleri okudum bugüne kadar. bir iki şey de ben yazayım.

    öncelikle 8x3 çok güzel bir 80 dakika yaşattı bana birçok duyguyu yaşadım izlerken. siyah pikseller biraz canımı sıktı ama yapacak bir şey yok. gerisi biraz spoiler olabilir

    --- spoiler ---

    bölüm bittikten sonra wp grubunda arkadaşlarla baya hype şekilde başladık konuşmaya ama sonra fark ettik ki kimse o kadar da tatmin olmamış bölüm sonu. ben savaş strajesinin kötülüğünden dem vururken, bir arkadaşım night king'in ölmüş olamayacağını, geri geleceğini söyleyip duruyordu.

    şimdi öncelikle benim bölüm adına en çok gözüme batan nokta kale savunmasıydı. tek ben değilim bunu yazan ama gerçekten de total war serisinde bile bu şekilde bir savunmayla ne olursa olsun kaybedersiniz. kaldı ki karşınızda ölü ordusu var amacınız mümkün oldukça az adam kaybetmek ve ölenlerin de düşman saflarına katılamamaları için yakılmaları olmalı. tabi ben de biliyorum amacın night king'i bran'ın yanına çekip öldürmek olduğunu ama bu bütün orduyu boş yere öldürtmek için geçerli bir sebep değil.

    savaş dothraki ordusunun yanan silahlarıyla karanlığa kafa atmalarıyla başlıyor. izlerken tabi bir gaza gelme durumu oldu bende de ama bir yandan da "ne yapıyor lan bu enayiler" diye düşünmedim değil. sonuç olarak koca ve elinizdeki tek süvari birliğini çöpe atmış oldunuz. tebrikler. peki ne yapacaklardı derseniz benim önerim orduyu kale içinde ya da kalenin diğer taraflarında saklayıp ölüler ve lekesiz ordusu çarpışırken yanlardan kullanmak olabilirdi. klasik bir taktiktir ama kafa atıp ölmekten daha çok iş yapacağı kesin.

    ha bence bir diğer ve akıllıca bi seçenek orduyu güneye yollayıp bu savaşta hiç kullanmamak. bunu da zaten her koşulda orduları kaybetmemiz gerekiyor night king'in gelebilmesi için diyenlere cevaben yazayım. yolla kardeşim orduyu azıcık güneye yesin içsinler, ölülere karşı kazanırsanız cersei ile olan savaşta yarar geçerler tek başlarına kral topraklarını oturursun tahtına.

    neyse hadi dothrakiler gitti. kuşatma silahlarını en öne kurmak kimin fikriydi yahu. tek atış yapıp kullanışsız duruma düştü bütün mancınık vs. silahların. lekesiz ordusu da kafa kafaya çarpıştı ww lerle. sanki meydan muharebesi yapıyorusunz yani gerçekten olacak iş değil o lekesizleri en kötü koy kalenin içinde kapının arkasına ve surlara. kapıdan girenleri uzun mızraklarla savuştursun surlara tırmananları da rahatça kesip biçsinler. sonuçta ölüler tırmanırken çok zayıf, kapıda da dar alanda her türlü avantajlısın.

    kim yaptıysa bu ordu konuşlanmasını gerçekten berbat bir iş çıkarmış. ejderhaların iyi kullanılmamasını filan hiç yazmıyorum bile zaten bu kadar hatadan sonra hepsi ölmeyi hak etti.

    night kingin ölümüne izlerken çok sevindim. çünkü ölüler ordusunun amacı bize anlatılmadı ve öyle asalak gibi her şeyi öldürmeye programlı robot gibiydiler. ne kadar aptal da olsalar bizimkilerin kazandığına çok sevindim savaşı, ha ama cersei bunları havada karada siker bu akılla giderlerse.

    her neyse bölüm sıradan, öyle aksiyon filmi seven tayfayı mutlu edebilmek için çekilmiş gibi geldi bana. ben de zevkle izledim ama pek içime sinmedi. her şey çok zorlamaydı gibi geldi bana jaime, brienne, tormund u ara ara gösterdiler ve ben her seferinde aha öldüler diye üzüldüm durdum ama hiçbiri ölmedi. sam bağıra bağıra hayatta kalmayı başardı efkarlı edd öldü :( gerçi ak kardeşlerin sam'in bağırmasından dolayı bu herhalde bizden öldürmeyelim bunu diye anlaşmışlar diye teori de var :)

    şimdi bundan sonra ordusuz şekilde cersei ile nasıl baş edecekler onu merak ediyorum. ejderhaları pek efektif kullanamıyorlar ama kullanabilseler bile cersei büyük ihtimalle önlemini almıştır qyburn ile. gördüğümüz kadarıyla da ejderhalar iyi hasar veriyor ama savunmaları da aynı ölçüde zayıf. sağlam zehirli bir mızrakla tek atılabilir. onun dışında ordu filan kalmadı ne kuzeyde ne dany'de. cersei'ci biri olarak romantiklik ve senaryo zorlaması olmayan bir savaş diliyorum. kim kazanırsa kazansın ama lütfen akla mantığa uyan bir savaş olsun. gerçekten öyle büyük ordu göstermeyin ama yeter ki biraz gerçeğe uygun olsun savaş.
    --- spoiler ---
8528 entry daha
hesabın var mı? giriş yap