9 entry daha
  • "... müşterek bir medeniyet tasavvuru, iddiası ve şuuru geliştirilmeden, türk dünyası varedilemez.

    müşterek medeniyet tasavvurunun geliştirileceği ve bütün türk dünyası coğrafyasına yayılabileceği en önemli alanlardan biri medya alanı.

    sinema başta olmak üzere, televizyon, dijital medya gibi alanlarda ortak bir dil ve duyarlık inşa etmek şart.

    fakat daha baştan büyük engellerle karşılaşıyoruz. üstelik de kendi ayağımıza kurşun sıkmamıza yol açan traji-komik engeller bunlar.

    taşkent’e indiğimizde araçlarımıza kolayca binmemize neden olan engel basit bir engel aslında. medya alanında karşılaştığımız en büyük engeli hatta felaketi taşkent’te öğrenince şok oldum ben; ekibimizdeki diğer insanlar da aynı şekilde.

    sorun şu: türk dizilerinin özbekistan’da yasaklanması sorunu. ülkede son haftalarda hararetle tartışılan konuları biri buymuş!

    türk dizileri niçin yasaklansın ki?

    özbeklerin ahlakını ve değerlerini bozduğu düşünüldüğü için!

    gerçekten yüzkarası bir durum bu bizim için.

    dün, ahlakın, edebin ve hayanın timsali olan bizler, bugün ahlaksızlığın, edepsizliğin ve hayasızlığın bayraktarlığını yapıyoruz taa şili’ye, “dizi cenneti” brezilya’ya kadar!

    akıl mantık alır gibi değil gerçekten.

    özetle: türk dünyası, hedeflerini önce belirginleştirip sonra da birleştirecek adımlar atarsa toparlanır ve önceki yazımda da vurguladığım gibi insanlığın gelecek bin yılını da belirleyecek hakikat fikrini hayata geçirecek hazırlıkları yaparak insanlığın önünü açabilir yeniden. vesselâm."

    https://www.yenisafak.com/…-dunya-neden-yok-2050267

    iktidar mahallesinin "türk yoktur"dan "türk dünyası hassasiyetine" gelmesine mi sevineyim, yoksa müellifin dikkat çektiği soruna mı üzüleyim?

    tanım: son bir ay içinde taşkent'te inşaat, namangan'da tekstil iş kollarında mühendis, avukat ve stajyer değişimleriyle gaspıralı'nın "iş'te birlik" çağrısını yerine getirmeye çabaladığımız kalpgâhım.

    ek: prof. dr. kürşad zorlu, yusuf kaplan'ın yazısına cevap vermiş:

    https://m.turkiyegazetesi.com.tr/…sinan/607861.aspx
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap