341 entry daha
  • günde tek öğün* if ve %25 protein, %70 yağ ve %5 karbonhidrat şeklinde 22 nisan 2019'da -kalan son inatçı yağ kütlesini ortadan kaldırmak için- 91 kilogram olarak başladığım ketojenik diyet serüveni bugün itibariyle 86,7 kg'a kadar düşmem ile sonuçlanmış gözüküyor. zaten yağ oranım pek yüksek olmadığından bu düşüşte kas kaybı olsa da görünüş açısından sağlıklı bir incelme var ve kaldırdığım ağırlık miktarında bir azalma gözlemlemedim. benim gibi yağları gerçekten zor giden birisi için bu sürede bu miktarda bir zayıflama gerçekten oldukça verimli. hedefim olan 84 kg için oldukça az bir mesafe kaldı, bu hızla giderse 15 gün sonra beklediğimden daha da incelmiş olacağım gibi gözüküyor.

    bu sürede kalori ve egzersiz takibi için amazfit bip kol saati*, my fitness pal ve google fit kullandım. en mantıklı sonuçları bu şekilde alabildim kalori hesabı konusunda, antreman günlerinde 2200 kalori civarında almam gerektiğini ölçüyor. aynı zamanda hindistan cevizi yağı, kaşar peyniri, kaymak, hellim peyniri, tereyağı ve yumurta en büyük dostum oldu. kuruyemişlerden fındık, ceviz, badem ve kajuyu* taneyle yiyorum.

    yeşillik dahil sebzeyi, pilavı, efendime söyleyeyim meyveyi tatlıyı filan unuttum. sebze filan bir miktar da olsa yenilebiliyor ama ben bu konuda biraz titizim, ketosisi bozabilecek her türlü şeyden kaçınmaya çalışıyorum. canım çekmiyor desem yalan olur, ama bir şekilde motivasyon ile bunlar atlatılıyor. irade meselesi burada devreye giriyor. direnmesi zor ama meyvesi tatlı bir süreç gibi düşünmek lazım. en azından ben öyle yapıyorum.

    zaman zaman akşamları hafif bir açlık hissediyorum lakin bu karbonhidrat yediğim dönemlerdeki "craving" denilen sağı solu kemirme isteği şeklinde değil daha dayanılabilir oluyor. ayrıca tek öğün yaptığım için kalorileri daha az hacimde daha çok alabiliyorum ve bu da yemekten sonra koca bir mideyle dolaşmanızı veya hamam böceği gibi yattığınız yerde kalmanızı önlüyor. ayrıca midenin genişlemesini de önlüyor.

    insülin dalgalanması olmadığından dolayı da genellikle çok zinde hissediyorsunuz. fakat kafeini çok fazla kaçırırsanız çarpıntı yapabiliyor, gerçi normalde de çok kaçırırsanız çarpıntı yapıyor.

    zaman zaman zihinsel olarak olmasa da fiziksel olarak bitkinlik olabiliyor ama açıkcası ilerlemeyi görünce katlanıyorsunuz, motivasyon ile üstesinden geliyorum.

    genel olarak bir supplementi devamlı kullanmıyorum ama ara ara pharmaton, kreatin ve düşük karbonhidratlı protein tozu kullanıyorum.

    bu arada haftada 4 gün bölgesel ağır bir ağırlık idmanı + hafif yoğunluklu kardiyo ve dinlenme günlerinde de en az 12k adım hedefi şeklinde de destekliyorum bu diyeti.

    dipnot: burada yazılanlar uzun süredir spor ve diyet ile uğraşan birinin deneyimi olarak yazılmıştır. eğer spora/diyete yabancıysanız ve yeni başladıysanız doktor tavsiyesi olmadan kesinlikle denemeyin. ciddi sonuçları olabilir.

    edit: dalga geçenler olmuş, bu entrydeki amaç o son kalan inatçı yağ tabakasını eritemeyen insanlara ve ketojenik diyet hakkında bilgi sahibi olmaya çalışanlara yardımcı olmaktı. neyse, bir kişi bile faydalansa entry amacına ulaşmıştır.
920 entry daha
hesabın var mı? giriş yap