34967 entry daha
  • çok sinirimi bozan bir bölümdü. bi kere fazla doz cersei’ye maruz kaldım. bu karıdan nefffret ettiğimi söylemiş miydim?

    8x4
    --- spoiler ---

    cersei zehirlenmesi demişken hazır ondan başlayayım ben giydirmeye. orospu olduğunu zaten biliyoruz ama bu bölümde kendisini takdir ettim. kadın winterfell’den daha iyi hazırlanmış savaşa. zombiler için bile böylesi hazırlık olmamıştı bravo. alkışlıyorum.

    bu dizi için hiç teori üretmemiştim ama şu an bi teorim var. şöyle ki dany’nin halini hiç iyi bulmuyorum. otoritesi sarsılıyor ve onun da dengesi haliyle gel git oluyor. arka plana itilmeye alışık değil. hep güçlüydü bunun en önemli sebebi de ejderhalarıydı. fakat onları da kaybediyor ayrıca taht için şimdi bi erkek varis de var kendisinden önde. bir de cersei’ye karşı sürekli kaybetmesi ve missandei’nin ölümü iyice zıvanadan çıkardı onu. gözünü kan bürüyecek gibi duruyor. katliam çıkarabilir ve onu jon öldürecek olabilir.

    tyrion’a gelirsek. gerçekten naptınız bu adama ya? içmekten beyni sulandı. gidiyo diyo ki sen aslında iyi bi insansın, gel kurban olam olay çıkmasın. lannn, oğlumm, bu kadın suçsuz olduğunu bildiği halde seni yanındaki canavarla parçalara ayırmayacak mıydı? jaime sayesinde kaçmadın mı? neyin tatavasını yapıyorsun daha! jaime’yi bile öldürsün diye adam yollamış, onu dahi gözden çıkarmış. mal mısın? are you mal? dany seni duvardan duvara çarpsa yeridir.

    sansa’ya değinmek gerekirse, tam bir görümce ya. öyle uyuz oldum. kızım neyine kıl oldun bu kadar kadının? ne uyuzluğunu gördün de ortadan kaldırmak için uğraşıyosun? evlenin diye gaza getirsene. he sen diyon ki yabancılara güvenerek bu hallere düştük bu karıya güvenemem. sen de haklısın da az imkan ver be!

    bran’a gelelim. bu çocuğun olayı nedir ya? hayır napıyo geceleri odasında ot mu tüttürüyo neyin kafası bu? habire bi aforizma kasmalar. ezel’deki ramiz dayı mübarek. ne diyon oğlum sen? az işe yara ya!

    brienne’ye çok şaşırdım. yahu niye kollarına atlıyosun adamın hemen? aha çekti gitti işte. niye gitti? onu bi tek ben öldürebilirim diye mi? ondan pek emin değilim karnında çocuğu var sonuçta. nasıl öldürecek? ahh brienne olan sana oldu be kızım. keşke kışkışlayaydın bak o zaman kapında nasıl köpek oluyordu!

    bu arada winterfell’in kutlamasına da uyuz oldum. clegane haklı savaştan yeni çıkmışlar herkesin aklı s...te. anladınız beni. ne lan böyle kaleyi boydan boya ateşe verince sizi de mi ateş bastı anlamadım ki! herkes birbirine yürüyo, birbirini düdükleme peşinde!

    hele zavallı gendry. ah ah pek üzüldüm oğluşuma. o kadar laf ettiniz anasını satayım, yok arya’yı seviştirdiniz diye. kötü biriyle mi yatmış? çocuk aşkından aptala dönmüş, leydim ol diyo. arya’da çok leydi olurdu ya.

    jon’a gelirsek. kendisine çok uyuz oluyorum. iyi ki erkek anasını satayım bedavadan tahtta hak kazandı. hadi ordan be! dany’nin taht için uğraştığının binde birini uğraşmadı. zaten uğraşmadığı için taht onun ya. kadın on beşinde dağ ayısı bi adama satıldı (gerçi pek hoş bir adamdı) ama gerdek gecesini hatırlarsınız, zavallım ne ağlamıştı. kocası, oğlu öldü bu uğurda, nerelerde sürünmedi ki? ordu toplucam diye kimlerle savaşmadı? kimleri özgür bırakmadı? sonra sen gel yıllardır uğraştığın bi savaşı elinin tersiyle it, jon’la birlikte cersei karısını ikna etmek için zombi avına katıl sonra ejderhandan ol, doğru düzgün bi hazırlık yapılmamış savaş yüzünden askerlerinden ol. bi tane densiz abinin oğlu diye tahtta ön sıraya geçsin hemen. vay anasını. yok benim kraliçem sensin diyo bi de. senin sözlerini de biliyoz jon bey! ygirtte’yi göt gibi bıraktığın zamanları unutmadık. dany’de göt edersin sen. öpüşürken bile “babamın kardeşi o” diye triplere girdin şimdiden. onun için biraz geç kalmadın mı bebeğim? öpüşmeden öte neler yaptın gördük geçen sezon sonunda. hatunun yatak odasının kapısını tırmalayan da sendin!

    ah ah danyciğim, sana çok üzülüyorum. halini hiç iyi görmüyorum. kinden, nefretten gözün döndü, gri solucan da verirse ayarı artık neler olur bilemiyorum.

    sezonun süzme salağını euron olarak ilan ediyorum. ulen tyrion bebeni düşün derken acaba hiç mi demedin, lan ben yeni öğrendim hamile olduğunu bu yerden bitme nereden biliyor diye? seni umarım kalan ejderha yakar kül eder. hatta inşallah çiğ çiğ yer.

    ulen cersei bu bölüm de sağdın. umarım diğer bölüm geberirsin. yoksa aşırı doz orospuluktan ben öleceğim yeminle. ıyh be!

    --- spoiler ---

    inşallah final tatmin edici olur. tek duam bu. o kadar senedir izliyoruz. dehşet olaylar bekliyoruz haliyle. lost gibi göte getirmeyin. pls.
7261 entry daha
hesabın var mı? giriş yap